Diari Més

'Belfast' de Kenneth Branagh i 'La abuela' de Paco Plaza, estrenes destacades de la setmana

Les sèries 'Todos mienten' de Pau Freixas arriba a Movistar+ i 'Feria: La luz más oscura', a Netflix

Fotograma del film 'Belfast'.

'Belfast' de Kenneth Branagh i 'La abuela' de Paco Plaza, estrenes destacades de la setmanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba als cinemes aquest divendres 'Belfast', l'últim film del director Kenneth Branagh, que narra la seva pròpia experiència a partir de la història del Buddy, un noi de nou anys de classe obrera que viu al nord de Belfast. La pel·lícula s'ha erigit com una de les grans aspirants als Oscar d'aquest any. S'estrena també aquesta setmana el film de terror 'La abuela', de Paco Plazo, codirector de la primera i la segona part de REC. Pel que fa les plataformes, Movistar+ estrena els sis capítols de la sèrie 'Todos mienten', creada i dirigida per Pau Freixas i Netflix, el nou thriller, de vuit episodis, dirigit per Jorge Dorado i Carles Torrens, 'Feria: La luz más oscura', produït per Filmax.

El film 'Belfast', rodat en blanc i negre, se situa a finals dels setanta i retrata com els somnis d'infància del jove de mica en mica es van esvaint. Hi influirà el context de descontentament social, que de cop esclata en el conflicte entre catòlics i protestants.

'La abuela'

'La abuela', el nou film de terror de Paco Plaza, és una de les aspirants als Premis Goya 2022. La Susana ha de deixar la seva vida a París, on treballa de model, per tornar a Madrid perquè la seva àvia, la Pilar, ha patit un vessament cerebral. Anys enrere, quan els pares de la Susana van morir, la seva àvia la va criar com si fos una filla més, i ara ella es veu obligada a trobar algú que se'n cuidi. Però el que han de ser només uns dies amb la seva iaia s'acaben convertint en un autèntic malson. La cinta també va competir al Festival de Cinema de Sant Sebastià.

'Prisioneros de Ghostland'

Quan la Bernice desapareix sense deixar rastre, el seu avi adoptiu, un senyor ric i ben relacionat conegut com 'The Governor', treu a un lladre de bancs del carrer i l'obliga a posar-se roba de cuir equipada amb bombes. El lladre tindrà cinc dies per recuperar a la noia o, pel contrari, patirà conseqüències explosives. El film del director japonès Sion Sono i protagonitzat per Nicolas Cage va formar part de la secció oficial del Festival de Sitges 2021.

'El pacte'

Dirigida pel realitzador danès Bille August, guanyador de l'Oscar per 'Pelle el conquistador', 'El pacte' narra la relació que van mantenir Karen Blinxen, autora de la coneguda novel·la 'Memorias de África' i el poeta Thorkild Bjornvig. Una història de perfecció, obsessió i desig basada en la història real del jove escriptor. La pel·lícula s'estrena en català.

'Mira per mi'

La Sophie és una jove cega que treballa en una mansió apartada i un dia es veu envaïda per uns lladres que busquen una caixa forta oculta. L'única defensa de la noia serà una nova aplicació anomenada 'Mira por mí', que la connecta amb un voluntariat de qualsevol punt del país que l'ajuda a sobreviure fent la funció de veure per ella. La Sophie està connectada amb la Kelly, una veterana de l'exèrcit, i es veurà obligada a assumir que si vol sobreviure necessitarà la màxima ajuda possible. La pel·lícula està protagonitzada per Skyler Davenport, actriu amb discapacitat visual i també s'estrena en català.

'No somos nada'

Aquest divendres també arriba a la gran pantalla el documental sobre La Polla Records, 'No somos nada'. Amb motiu de la gira de comiat de la mítica banda, el líder de la formació, l'Evaristo, recorda com va començar tot, al bar Otxoa d'Agurain (Alaba). Juntament amb la seva mare i el seu company Abel Mura, la cinta explica la història del grup nascut el 1979.

'En un muelle de Normandía'

La Marianne Winckler és una reconeguda autora que decideix escriure un llibre sobre la precarietat laboral i viure-la de primera mà. Per fer-ho, oculta la seva identitat i aconsegueix feina netejant en un poble de Normandia, al nord de França, i descobreix una vida ignorada per la resta de la societat en què cada euro importa. Tot i la duresa de l'experiència, la Marianne prendrà consciència de la importància de la solidaritat i amistat entre companys. Què passarà amb aquesta confiança quan la veritat surti a la llum?

'Todo ha ido bien

'

Després de presentar-se als festivals de Cannes i Sant Sebastià, arriba als cinemes 'Todo ha ido bien', una producció francesa amb to de comèdia negra. L'Emmanuèle, una novel·lista amb una vida privada i professional plena, va corrent a l'hospital quan s'assabenta que el seu pare, l'André, ha tingut un accident cerebrovascular. Quan es desperta, debilitat i dependent, li demana a la seva filla que l'ajudi. Amb tot, el film convida l'espectador a reflexionar sobre l'eutanàsia i el seu acompanyament.'Todo ha ido bien' està dirigida pel popular director francès François Ozon i protagonitzada per Sophie Marceau.

'Francisca'

Arriba a la gran pantalla una nova versió del clàssic del cineasta portuguès Manoel de Oliveira. La cinta, que enguany celebra 40 anys des que es va estrenar per primera vegada al Festival de Cannes, retrata una història d'amor obsessiva, basada en una novel·la d'Agustina Bessa-Luís. Aquesta versió restaurada va participar a la Mostra de Cinema de Venècia.

'Lansky'

El film retrata el conegut gangster Meyer Lansky, que va ser investigat durant dècades per l'FBI. Durant la seva retirada Lansky contracta un periodista amb l'objectiu que expliqui la seva veritable història.

El thriller de Pau Freixas s'estrena a Movistar +

'Todos mienten', el nou thriller de Pau Freixas produït per Movistar+ s'estrena a la plataforma espanyola aquest divendres 28 de gener. La sèrie de sis episodis combina el suspens i el drama amb l'humor amb una trama farcida de personatges imprevisibles que s'entrecreuen. L'elenc d'actors és molt ampli, amb moltes cares conegudes del panorama català, estatal i argentí: Irene Arcos, Lucas Nabor, Natalia Verbeke, Miren Ibarguren, Leonardo Sbaraglia, Juan Diego Botto, Ernesto Alterio, Eva Santolaria, Amaia Salamanca i Jorge Bosch.

Movistar+ també estrena aquesta setmana 'Attica' (27 de gener), un documental sobre el motí de la presó homònima dels Estats Units l'any 1971, i el drama policial protagonitzat per Martin Freeman, 'The Responder', el 31 de gener.

Amazon radiografia Diego Pablo Simeone

La plataforma Amazon Prime Video estrena aquest 26 de gener la seva sèrie sobre l'ex-futbolista i entrenador de l'Atlético de Madrid Diego Pablo Simeone. La producció radiografia la figura del "cholo" i la seva visió del futbol en format de docu-sèrie d'una sola temporada, després d'haver seguit el popular entrenador durant el curs 2020-2021 de la lliga espanyola de futbol.

'Feria: La luz más oscura', a Netflix

Netflix estrena el 28 de gener el nou thriller de Jorge Dorado al costat del català Carles Torrens 'Feria: La luz más oscura'. La producció de la catalana Filmax presenta la història de dues germanes d'un petit poble de muntanya a Andalusia als anys 90, que descobreixen (juntament amb els seus habitants) que el seu pare és un assassí acusat de matar més de vint persones. Les protagonistes són Carla Campra i Ana Tomeno, però l'elenc compta també amb noms destacats com Patricia López Arnaiz i Marta Nieto, a més del català Ernest Villegas.

D'altra banda, la plataforma estrena el 27 de gener 'Soy Georgina', un reality de la plataforma protagonitzat per la model i empresària Georgina Rodríguez, coneguda també per ser la parella del futbolista Crisiano Ronaldo.

Filmin estrena documental sobre Manuel Campo Vidal

'Manuel Campo Vidal: Pasión por la comunicación'. Filmin estrena el 28 de gener un documental sobre la figura de Manuel Campo Vidal que recorre mig segle de periodisme a l'estat espanyol. Vidal va presidir l'Acadèmia de la Televisió espanyola entre 2006 i 2018, va dirigir informatius televisius i radiofònics de diversos mitjans, així com altres formats, i també és recordat per haver moderat múltiples debats electorals. La cinta la dirigeix el seu propi germà, Luis Campo Vidal.

'Hit Monkey' aterra a Disney+

La plataforma de Disney estrena a l'Estat el proper 26 de gener la sèrie de Marvel 'Hit Monkey'. En aquesta ficció animada, un mico de cara vermella japonès es converteix en "l'assassí d'assassins" quan decideix venjar-se de criminals dels baixos fons de Tòquio, amb l'ajuda del fantasma d'un assassí a sou nord-americà

'The Fallout', a HBO Max

L'aclamat debut de Megan Park, 'The Fallout', arriba en exclusiva a la plataforma HBO Max el 27 de gener. És l'òpera prima d'aquesta escriptora i ara també directora , i compta amb la interpretació de Jenna Ortega en el paper de l'estudiant de secundària que viu un trauma emocional després d'un tiroteig a la seva escola.

tracking