Diari Més

Regne Unit no demanarà test de covid als viatgers vacunats des de l'11 de febrer

Els no immunitzats sí que hauran de presentar la prova negativa i emplenar un document de localització              

Un dels aeorports londinencs.

El Regne Unit permet una altra vegada els viatges a l'estrangerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre britànic de Transport, Grant Shapps, ha confirmat aquest dilluns que des del proper 11 de febrer a les 4.00 GMT s'eliminaran els tests de detecció de covid-19 per a les persones completament vacunades en arribar al Regne Unit.

En una declaració davant la Cambra dels Comuns, Shapps va precisar que els viatgers que es desplacin a aquest país només hauran d'emplenar un formulari de localització, si bé aquests documents –que s'exigeixen també actualment– «seran més simples i fàcils».

D'altra banda, aquelles persones que no estiguin completament vacunades ja no s'hauran de sotmetre al test del dia vuit després d'arribar a aquest país o aïllar-se.

Amb els canvis, aquests viatgers que no estan immunitzats hauran d'emplenar el document de localització que inclogui un resultat negatiu d'un test de covid realitzat dos dies abans de sortir cap al Regne Unit i sotmetre's a un altre PCR en arribar.

Shapps va justificar les modificacions en les normes actuals per viatjar internacionalment amb l'argument que els tests a persones vacunades ja no resulten d'«utilitat» alhora que va ressaltar que la mesura farà que viatjar «sigui molt més fàcil», estalviarà diners a les famílies i proporcionarà certesa als passatgers i la indústria, especialment de cara a l'estiu.

En la seva intervenció també ha indicat que aquest país reconeixerà també les vacunes de 16 països més, entre ells la Xina i Mèxic, cosa que significa que els viatgers vacunats d'un total de 118 país podran entrar-hi.

Els menors de 18 anys continuaran sent tractats com a totalment vacunats a efectes de viatges internacionals. Aquesta informació ja va ser avançada aquest matí pel primer ministre britànic, Boris Johnson, durant la visita a un hospital a Londres, encara que el premier no va precisar dates ni detalls.

La notícia suposa un important impuls per al sector de l'aviació i algunes aerolínies han reaccionat, com la britànica easyJet, el conseller delegat de la qual, Johan Lundgren, va indicar en un comunicat que ho «celebren», sabent que molts dels seus clients «també estaran encantats de veure el retorn dels viatges sense restriccions al Regne Unit».

«Creiem que el requeriment de presentar test per viatjar ja hauria de ser cosa del passat. És clar que les restriccions als viatges no van frenar significativament la propagació d'òmicron al Regne Unit, per la qual cosa és important que no hi hagi més reaccions precipitades davant de futures variants», va dir el directiu.

Actualment, les persones que ja estan vacunades han d'encarregar a una companyia privada un test de covid-10 -s'admeten els d'antígens- a què aquests viatgers han de sotmetre's al cap de dos dies de la seva arribada al país.

En el cas dels viatgers que no estan vacunats, cal fer una prova abans d'embarcar i dos PCR en arribar -pres el segon i el vuitè dia després de la seva arribada-, a més d'aïllar-se durant deu dies.

Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord ha seguit prèviament l'exemple d'Anglaterra pel que fa a les normes de covid-19, si bé dependrà dels seus governs fer ajustaments en els requisits de viatges.

tracking