Diari Més

Energia

Sánchez defensa una classificació energètica amb les renovables com a «clau»

El govern central reitera el seu rebuig a l'etiquetatge del gas i l'energia nuclear com a verds perquè enviaria «un senyal confús als mercats financers»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió amb els agents socials a la Moncloa.

president del govern espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dissabte una classificació energètica europea «basada en la ciència i l'evidència», la qual cosa suposaria situar a les renovables com a element «clau» en l'agenda climàtica, per davant de tecnologies com la nuclear o el gas.

En un missatge publicat en el seu compte de Twitter, Sánchez ha compartit les reflexions publicades per les vicepresidentes d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, i Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una tribuna en el diari «Expansió».

Aquests missatges estan en línia amb la carta remesa aquesta setmana per Espanya, Àustria, Dinamarca i Luxemburg a la Comissió Europea qüestionant la seva proposta d'incorporar el gas i la nuclear en la taxonomia europea d'energies al mateix nivell que les renovables.

En la seva tribuna, totes dues vicepresidentes reiteren el seu rebuig a l'etiquetatge del gas natural i l'energia nuclear com a verdes perquè, al seu judici, enviaria «un senyal confús als mercats financers», l'eventual inversió dels quals en energies «més costoses i contaminants (...) distrauria fons d'inversions que podrien destinar-se en la direcció correcta: les energies renovables».

«No es tracta de qüestionar aquestes fonts de generació d'energia», puntualitzen, sinó d'atendre la «tasca» de crear una classificació adequada de les activitats «que contribueixen sense risc a descarbonizar» l'economia.

Calviño i Ribera afegeixen que Espanya compta amb un gran potencial en els sectors lligats a la transició energètica, com les renovables, l'emmagatzematge o l'hidrogen renovable -així com en la fabricació de components-, la qual cosa podria situar al país com a «potència mundial» en el sector.

tracking