Diari Més

Trànsit

Poden multar-me per conduir amb l'abric posat?

La DGT recorda que el cinturó ha d'anar sempre cenyit al cos

El cinturó és bàsic per salvar vides en cas d'un sinistre.

Trànsit posa en marxa una nova campanya per controlar l'ús del cinturóPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb les fredes temperatures d'aquests últims dies, és cert que fa molta mandra pujar-se al cotxe i haver de treure'sl'abric i la jaqueta, sobretot si l'interior del nostre vehicle encara està fred. Però, de no fer-ho,correrem dos tipus de risc:el primer de seguretat al volant i, el segon, de rebre una multa de trànsit. Si bé és cert que el Reglament de Conductors no especifica res sobre la vestimenta que un conductor ha de portar al volant, sí que s'expressa a l'article 18 el següent: «El conductor d'un vehicle està obligat a mantenir la seua pròpia llibertat de moviment, el camp necessari de visió, i l'atenció permanent a la conducció que garanteixin la seua pròpia seguretat, la de la resta dels ocupants del vehicle i la dels altres usuaris de la via». Si els agents de trànsit conclouen que l'abric que vestim ens pot impedir conduir correctament i amb seguretat,la multa que ens imposaran serà de fins a 200 euros. I succeeix el mateix a l'estiu amb les samarretes de tirants o conduir sense samarreta.

A més de la sanció econòmica, hi ha dues imperioses raons per treure's l'abric abans de pujar al cotxe. La primera és que portar un abric gruixut impedeix al conductor de moure els braços amb llibertat, dificultant els girs durant la conducció. A més, pot afectar l'estat del conductor perquè pot donar calor.

La segona raó és queels cinturons de seguretat deixen d'ajustar-se al cos correctament i poden no funcionar en cas de col·lisió.

tracking