Diari Més

Societat

Netflix vol evitar que comparteixis el teu compte

La plataforma posa a prova un mètode per verificar accessos il·lícits

La plataforma de pagament perd milions d'euros anualment a causa dels comptes compartits.

Uns 24 milions de persones utilitzen Netflix gratis en compartir el compte amb altres usuarisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compartir el compte de Netflix serà cada cop més complicat. I és que, després de la recent pujada de tarifes de la plataforma, ara es proposa activar un sistema per evitar que es comparteixi el servei de forma massiva.

La idea estesa és que Netflix ofereix diverses tarifes en funció de quantes persones es reparteixen el servei i el pagament, elmàxim és de cinc perfils, tot i que el nombre de persones que poden veure Netflix alhora està definida, en realitat, pelnombre de pantalles del pla de subscripció. Malgrat aquests cinc perfils, les condicions d'ús que ofereix la plataforma deixen clar que «el servei i tots els continguts que s'hi vegin són per al teu ús personal i no comercialitzable, i no es poden compartir amb individus fora de la teva llar».

De fet, des de fa uns dies a alguns usuaris els apareix lanotificaciósegüent: «Si no vius amb el propietari d'aquest compte, necessites el teu propi compte per continuar mirant». El missatge varia en funció del contracte que es tingui amb la plataforma i del país en el qual s'hagi contractat el servei. Hi ha països, com Itàlia, en els quals fa mesos que Netflix prova altresmecanismes de control, com l'enviament d'un missatge de text amb uncodi al telèfon mòbil del propietari del compteper a què l'introdueixi en el seu perfil, un codi que tambées rep per correu electrònic.

Fonts de la plataforma de 'streaming' indiquen que el que pretenen és protegir els subscriptors de problemes de seguretat per fer un ús indegut d'un compte. És veritat que el mètode no impedeix del totcompartir estant en llars diferents, sobretot, tenint en compte les 'apps' de missatgeria instantània, però el cert és quesí que dificulta aquesta compartició.

tracking