Diari Més

Avaluen la vacuna covid d'Hipra en menors i persones amb defenses baixes

Hipra treballarà amb un consorci internacional que inclou empreses i institucions de cinc països: Espanya, Itàlia, Alemanya, Regne Unit i Turquia

Pla mitjà d'una treballadora analitzant una mostra de PCR en el laboratori d'Hipra.

La vacuna contra la covid-19 dels laboratoris gironins Hipra començarà els assajos clínics el junyICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un projecte europeu avaluarà l'eficàcia, tolerabilitat i seguretat de la vacuna contra la covid-19 de la farmacèutica biotecnològicaHipra, amb seu a Amer (Girona), en nens, adolescents i pacients amb defenses baixes (inmunocompromesos).

Segons ha informat avui l'Institut de Recerca Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), aquest projecte, denominat 'DimerrecombinantproteinvaccineagainstSARSCoV2'(RBDCOV), es va iniciar el passat 1 de desembre i és finançat a través del programaHorizonEurope.

Per a dur a terme aquest projecte,Hipratreballarà amb un consorci internacional que inclou empreses i institucions de cinc països, concretament d'Espanya, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit i Turquia, que comptaran amb un pressupost de 9.779.211,25 euros.

El projecteRBDCOVcontempla la realització de dos assajos clínics que tindran una durada de 2 anys i mig, un en un grup de persones amb el sistema immune compromès i un segon estudi en un o diversos grups de nens i adolescents. A més contribuirà al desenvolupament de la vacuna d'Hipra, que té per objectiu protegir de lacovidgreu, incloent a les persones amb les defenses baixes, i garantir una resposta immunitària a llarg termini.

Així mateix, el projecte contempla que la vacuna sigui accessible per a les campanyes de vacunació a tot el món gràcies a la seva conservació a entre 2 i 8 °C, la qual cosa facilita el seu emmagatzematge i distribució.

La injecció contra la covid-19 que està desenvolupantHipraés una vacuna de proteïna recombinantadyuvada, basada en unheterodímer de fusió del domini d'unió al receptor (RBD)que conté les variants B.1.1.7 (alfa) i B. 1.351 (beta) del SARS-CoV-2.

El programa marcHorizonEuropeés el major programa europeu de recerca i innovació (2021-2027) i entre les seves prioritats figura el suport a la recerca urgent sobre el coronavirus i les seves variants. La Comissió Europea ha seleccionat onze projectes en els quals participaran 312 equips de recerca de 40 països iRBDCOVés una de les iniciatives seleccionades.

tracking