Diari Més

Científics troben un col·lutori que podria desactivar la covid al 99%

S'hauria d'utilitzar durant 30 segons per evitar la seva propagació a través de la saliva

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR.

PCR, coronavirus, cribratge, covid, sanitàriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aproximadament dos anys després de l'inici de la pandèmia, els científics continuen estudiant possibles remeis per combatre la covid, mésenllàde les vacunes ja subministrades a gran part de la població. Un d'aquests estudis ha realitzat un descobriment que podria canviardràsticamentl'augment de casos: un col·lutori que podria desactivar la covid al 99%.

La investigació,duta a termeper científics de diversos països, entre ells Espanya, i patentada pel laboratoriBrixUSALLC, mostra un col·lutori, denominatXyntrus, que aconsegueix desactivar en un 99,9% aquest virus durant 5 hores després de tenir-lo uns 30 segons a la boca. Permet trencar la doble membrana del virus amb gran eficàcia, inactivant-ls i disminuint la seva capacitat de rèplica i transmissió a través de la saliva.

Si aquest mètode acabés sent confirmat, seria una manera senzilla i econòmica per reduir la propagació, donat que la saliva d'un pacient amb covid conté una elevada càrrega viral. A més, seria eficaç en totes les variants de SARS-CoV-2.

tracking