Diari Més

Policial

El Regne Unit demana ajuda als espanyols per detenir dotze traficants i assassins

Se sospita que la majoria podrien estar a la Costa del Sol

Imatge dels delinqüents.

El Regne Unit demana ajuda als espanyols per detenir dotze traficants i assassinsCrimestoppers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Assassinats, robatoris, tràfic d'armes i narcotràfic. Són els delictes pels quals el Regne Unit busca a dotze criminals que se sospita poden estar ocults a Espanya, la majoria a la Costa del Sol. Les autoritats britàniques juntament amb les espanyoles sol·liciten la col·laboració ciutadana per a detenir-los com més aviat millor.

Una ajuda que garanteix l'anonimat i no comporta cap perill per al denunciant, segons han reiterat aquest dimecres els responsables del Ministeri de l'Interior, de l'Agència Nacional contra el Crim del Regne Unit i de l'ONGCrimestoppersen la presentació d'una nova edició de la campanya 'MostWanted'(Els més buscats), continuació de les denominades operacions Captura.

De fet, el secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ha subratllat l'excel·lent col·laboració entre la policia britànica i les forces de seguretat espanyoles que ha permès detenir a 86 persones que s'havien escapat de la justícia britànica des de 2006.

D'aquests, 25 van ser detinguts l'any passat a Espanya, ha revelat el director general d'Operacions de l'Agència Nacional contra el Crim britànica (NCA, per les seves sigles en anglès), SteveRodhouse, qui ha llançat un missatge: «Apel·lem a la societat espanyola i britànica al fet que truqui si sap on es troben aquests fugitius (...) Qualsevol detall pot ser valuós».

La llista difosa està integrada per dotze homes els quals se sospita que tenen algun vincle a Espanya i, fins i tot, d'alguns hi ha pistes que puguin trobar-se o que han estat en llocs concrets com Marbella o altres llocs de la Costa del Sol.

Per aRodhouseque aquesta zona pugui ser la triada per molts delinqüents britànics es deu, entre altres causes, a la concentració de compatriotes que resideixen o estiuegen allà, per la qual cosa el criminal es troba còmode i més segur barrejat amb altres ciutadans del seu país.

La campanyaMostWantedanima a la societat -18 milions de britànics viatgen a l'any a Espanya- a facilitar qualsevol informació relacionada amb el parador d'algun d'ells a alertar a l'ONGCrimeStoppersde manera anònima i gratuïta al 900 926 111.

També es pot oferir pistes per internet a l'adreça crimestoppers-uk.org/fugitives, en la qual també s'han penjat els perfils dels fugitius.

tracking