Diari Més

Alimentació

Així s'ha d'organitzar la nevera per evitar els bacteris i conservar els aliments

S'han de consumir abans els productes que hagin entrat primer, diu l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

Nevera

Així s'ha d'organitzar la nevera per evitar els bacteris i conservar els aliments

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició escriu des del Twitter oficial que «una distribucióadequadadels aliments a la neveraésprimordial permantenirla seguretat alimentària». Amb aquesta afirmació, apareix el mètodeFIFO, un dels principis a seguir a l'hora d'ordenar i conservaradequadamentels productes a la nevera, de tal manera que no es posi en risc la seguretat alimentària.

Concretament, el principiFIFOve de l'anglèsFirstIn,FirstOut, que significa «primer a entrar, primer a sortir», és a dir, els aliments que primer entren en la nevera són els primers que han de consumir-se.

Consells per conservar els aliments

«Segueix aquests senzills consells de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició», afegeixen. Aquests són els consells per a conservar adequadament els aliments en la nevera:

  1. Netejar-la a fons, com a mínim, una vegada al mes.
  2. Mantenir la nevera a una temperatura màxima de 4 °C.
  3. Tenir en compte les dates de caducitat o consum preferent.
  4. Separar els aliments crus dels cuinats.
  5. Utilitzar el mètode FIFO.
  6. Fer ús derecipients tancats.
  7. Refrigerar o congelar els productes cuinats.

Com es poden distribuir els aliments a la nevera?

A més d'aquests consells, cal saber que es poden seguir uns passos per col·locar els diferents aliments dins de la nevera:

-Calaixos inferiors: guardar les fruites i verdures, ja que són productes que s'espatllen més fàcilment i han d'estar en un espai més fred i humit.

-Baldes inferiors: posar les carns i els peixos. També es poden usar percol·locar els aliments a descongelar.

-Prestatges intermedis: guardar ous, lactis, embotits i plats precuinats.

-Baldes superiors: han de distribuir-se els aliments cuinats o llestos per al consum.

-Porta de la nevera: productes sense necessitat de refrigeració baixa, com a begudes o salses. A més, cal saber que hi ha aliments que no necessiten ser guardats a la nevera i, de fet, és millor deixar-los fos. És el cas dels plàtans i els tomàquets, ja que amb el fred no maduren correctament i perden el seu sabor. Els alls, les cebes i les patates també han d'estar forade la nevera, en un lloc fresc i sec.

tracking