Diari Més

Política

Funcionaris del Parlament de més de 60 anys cobren sense treballar

La informació, destapada pel diari Ara, apunta a un règim que existeix des del 2008 i que s'anomena «llicència per edat»

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, en una sessió de control al Govern del Parlament.

Funcionaris del Parlament de més de 60 anys cobren sense treballarACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns han denunciat «la situació escandalosa» que el Parlament pagui 1,7 MEUR anuals a funcionaris que ja no hi treballen i tenen més de 60 anys, i han reclamat explicacions a Laura Borràs. La informació, destapada pel diari Ara, apunta a un règim que existeix des del 2008 i que s'anomena «llicència per edat».

La diputada al Congrés Aina Vidal ha demanat que s'aturin els pagaments i que Borràs detalli en l'àmbit parlamentari els criteris que han portat la cambra a «generar aquests privilegis».

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no té responsabilitats sobre els sous que cobren funcionaris sense treballar a la cambra, destapats pel diari Ara. Borràs ha afirmat aquest dilluns a TV3 que ja s'ha «corregit» el règim de «llicència per edat», al què es poden acollir els funcionaris de més de 60 anys i que en porten més de 15 a la cambra fins a la jubilació. El Parlament paga 1,7 MEUR anuals a treballadors que ja no hi treballen des del 2008, quan es va instaurar la figura. L'actual Mesa, després que l'Arafes la petició a l'abril, ha introduït reformes que es van aprovar a la darrera reunió del 2021 per modificar la llicència de la figura, que es manté, i contribuir a la «contenció econòmica» de la cambra.

Borràs ha justificat així que no s'elimini la llicència d'edat, perquè s'ha hagut de negociar amb els treballadors i treballadores de la cambra, que ara s'hi podrien acollir. La presidenta ha afirmat que hi ha hagut «tensió» sobre el tema, i que la reforma de la Mesa, acordada per unanimitat, no es podrà aplicar amb efectes retroactius.
tracking