Diari Més

Salut

Sanitat redueix a 7 els dies d'espera per a donar sang a positius per covid

La situació epidemiològica està comprometent el subministrament de components sanguinis

Una de les donants de sang, mostrant una actitud positiva, durant la jornada d'ahir.

L'Hospital Sant Joan de Reus s'afegeix a la Marató de Donants de Sang de CatalunyaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Científic de Seguretat Transfusional del Ministeri de Sanitat ha decidit reduir de 14 a 7 els dies que han de transcórrer perquè una persona que hagi donat positiu encovid-19i sigui asimptomàtic pugui donar sang.

Segons aquest comitè, la situació epidemiològica, que està comprometent el subministrament de components sanguinis, la no vinculació de la transmissió del SARS-CoV-2 amb la transfusió i la necessitat d'harmonitzar els criteris de gestió establerts per les autoritats sanitàries, exigeixen adequar els criteris de selecció de donants contemplats fins ara.

Així, assenyala que per a donants confirmats com a positius i que siguin asimptomàtics, l'exclusió podrà reduir-se a 7 dies, encara que en el cas d'aquells que haguessin presentat simptomatologia, cada Centre de Transfusió valorarà reduir l'exclusió a 7 dies en el cas que la mateixa sigui considerada com a lleu.

A més, se sol·licitarà al donant que si en les 48 hores posteriors a la donació obtingués un diagnòstic confirmat de malaltia per COVID-19 el comuniqui al centre d'extracció.

El nadal i els milers de contagis per la variantòmicronde lacovidhan reduït les reserves sanguínies fins a nivells alarmants en moltes comunitats, que han llançat crides urgents a la població perquè acudeixi a donar i eviti que la sanitat es paralitzi en haver de suspendre intervencions, urgències o trasplantaments.

tracking