Diari Més

Campins creu que serà necessària una cinquena dosi a les persones vulnerables

La presidenta del Comitè d'experts va demanar fa temps la gratuïtat dels test d'antígens, així com ensenyar a la ciutadania a usar-los per a no saturar als CAP

La Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

Campins: «No podem salvar la Setmana Santa com vam salvar el Nadal»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'epidemiòloga i presidenta del comitè d'experts que assessora al Govern sobre la pandèmia de covid-19, Magda Campins, ha dit aquest diumenge que creu que serà necessària una quarta i fins i tot una cinquena dosi de vacuna per a les persones vulnerables.

«Mentre no tinguem altres vacunes, amb les actuals és molt probable que hàgim de continuar posant quarta dosi i fins i tot pot ser que cinquena dosi a les persones vulnerables, però en persones joves i sense malalties associades ens hem de plantejar si és necessària una quarta dosi», ha dit Campins en declaracions al canal 3/24.

L'epidemiòloga ha explicat que el Comitè d'experts va demanar fa temps la gratuïtat dels test d'antígens perquè tota la població tingués accés a ells, així com ensenyar a la ciutadania a usar-los perquè no haguessin d'anar als Centres d'Atenció Primària (CAP).

«D'aquesta forma s'evitaria haver d'anar als CAP per a fer una cosa que és molt fàcil i que es pot fer a casa», ha dit Campins, que ha assenyalat que les baixes mèdiques i els temes laborals els ha de fer el personal administratiu perquè metges i infermeres puguin dedicar-se «a fer de metges i infermeres».

Aquestes qüestions «que s'estan intentant solucionar ara per la situació en la qual ens trobem haurien d'haver-se solucionat abans», ha dit.

tracking