Diari Més

Política

Illa demana a PP i ERC que «estiguin a l'altura» amb la reforma laboral

El Govern central negocia els vots d'ERC, PNB i EH Bildu que, al costat de BNG, es neguen a donar suport a la nova reforma laboral dels socialistes

Salvador Illa

Salvador IllaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte a PP i ERC que «estiguin a l'altura de les circumstàncies» pel que fa a la reforma laboral.

«A veure si el PP recorda el que és tenir sentit d'Estat», ha dit Illa en la seva intervenció en la reunió interparlamentària del PSC, que ha congregat als representants dels socialistes catalans al Parlament, al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu.

En un missatge dirigit als republicans, Illa els ha demanat que «respectin» el diàleg: «El demanen a Espanya, no el practiquen a Catalunya i veurem si almenys saben respectar acords d'un diàleg que ha estat constructiu, que s'ha produït entre agents socials».

Quan falta un mes perquè la reforma laboral arribi al Ple del Congrés, el Govern central negocia els vots d'ERC, PNB i EH Bildu que, al costat de BNG, es neguen a donar suport a la norma.

En la seva intervenció, Illa ha anunciat que el PSC organitzarà una jornada sobre la reforma laboral dimecres que ve, dia 19, en la seva seu, el casal socialista Joan Reventós, a Barcelona.

En l'acte participaran, a més de Illa, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; el de la UGT de Catalunya, Camil Ros; el president de Pimec, Antoni Cañete; i el director de relacions laborals de la patronal Foment, Javier Ibars.

En les jornades també se celebrarà una taula rodona amb el catedràtic de Dret del Treball de la UAB Eduardo Rojo; la comissionada de Promoció del Treball de l'Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil; i el president del Consell Econòmic i Social de Barcelona, Francesc Castellana.

tracking