Diari Més

Salut obre les cites per a la tercera dosi de la vacuna per a les persones d'entre 30 i 39 anys

Ho fa després que la Comissió de Salut Pública aprovés la vacunació dels menors de 40

Una infermera prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca.

AstraZeneca, vacuna, covid-19, coronavirus, pandèmia, virusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha obert aquest divendres el calendari de cites per a la dosi de reforç de la vacuna contra la covid de les persones d'entre 30 i 39 anys. Salut ho ha anunciat després que la Comissió de Salut Pública aprovés aquest mateix dijous la vacunació amb la tercera dosi de les persones d'entre 18 i 39 anys.

Catalunya havia fet justament aquesta petició a l'Estat i, un cop atesa, el Departament ha decidit començar per la franja de 30-39. El temps necessari per rebre la dosi de reforç des de l'anterior dosi s'ha reduït de sis a cinc mesos, com també s'havia reclamat des de Salut.

Així, les persones de 30 a 39 anys ja poden demanar cita a vacunacovidsalut.cat. Tot i això, Salut ha recordat que els grups prioritaris per rebre aquesta dosi de record són les persones de 4 anys o més, així com els vacunats de qualsevol edat amb AstraZeneca o Janssen.

En aquest sentit, Salut ha informat que el temps que cal esperar per rebre la tercera dosi es rebaixa de sis a cinc mesos per als que van rebre Pfizer o Moderna. En canvi, per als vacunats amb Janssen o AstraZeneca els termini es manté en tres mesos.

tracking