Diari Més

Societat

Policies italians es queixen per haver d'utilitzar mascaretes roses

Reclamen que les canviïn per altres més «coherents» amb els uniformes

Els policies no volen treballar amb mascaretes de color rosa.

Policies italians es queixen per haver d'utilitzar mascaretes roses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un sindicat de la Policia italiana ha presentat una queixa després que en nombroses comissaries del país s'hagin rebut mascaretes roses per als agents i ha demanat que siguin canviades per altres de colors «més coherents» i sobris, com el negre o el blanc.

El secretari del Sindicat Autònom de Policia (SAP), Stefano Paoloni, va escriure una carta al cap del Cos, Lamberto Giannini, per a informar-lo del «inusual subministrament» de mascaretes roses a diferents comissàries de tot el país.

En concret assenyala les de Pavia, Varese, Ferrara, Venècia, Como (nord) o Siracusa (sud).

El sindicat va demanar en la missiva conèixer les raons per les quals se'ls van enviar mascaretes d'aquest color i va descartar problemes d'aprovisionament.

«Ens sembla clar que la importància de les funcions exercides per la Policia imposa a l'Administració cuidar el decòrum dels seus agents evitant enviar-los a desenvolupar la seva activitat amb dispositius de protecció d'un color excèntric per a l'uniforme», va denunciar Paoloni.

Per aquesta raó, va demanar a una acció «immediata» per a canviar les màscares roses dels agents per altres d'altres colors, com a blanques, blaves, blava marí o negres, «coherents amb l'uniforme», i evitar les que porten «eventuals decoracions» inoportunes.

A més, el sindicat recorda que una circular d'octubre de 2019 havia instat els agents de les forces de l'ordre a evitar «l'ús de peces no conformes per al decòrum de la institució».

tracking