Diari Més

Per què unes persones s'infecten de covid i d'altres no?

La clau es troba en les cèl·lules T procedents dels coronavirus

Una professional del Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà processant mostres de PCR

PCT, pandèmia, coronavirus, covid, virus, Laboratori Clínic de la Fundació Salut EmpordàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi desenvolupat pels investigadors de l'Imperial College de Londres (Regne Unit) assegura que les persones que tenen uns nivells més alts de cèl·lules Tprocedents dels coronavirus, que causen els refredats comuns, tenen menys probabilitats d'infectar-se amb el SARS-CoV2 . El treball ha estat publicat a la revista científicaNature Communications.

L'estudi examina per primera vegada com la presència de les cèl·lules T en el moment de l'exposició al SARS-CoV-2 influeix que algú s'infecti o no.

Segons la doctora Rhia Kundu, una dels autors de l'estudi, «l'exposició al virus del SARS-CoV-2 no sempre dóna lloc a la infecció, i hem volgut entendre per què. Hem descobert que els alts nivells de cèl·lules T preexistents, creades per l'organisme quan s'infecta amb altres coronavirus humans com el refredat comú, poden protegir contra la infecció amb el virus de la covid-19».

A l'estudi, que va començar el setembre del 2020, es van prendre mostres de sang de 52 participants entre 1 i 6 dies després que s'exposessin al virus. Això va permetre als investigadors analitzar els nivells de cèl·lules T preexistents induïdes per infeccions prèvies de coronavirus del refredat comú que també reconeixen de manera creuada les proteïnes del SARS-CoV-2.

Les troballes de l'Imperial College de Londres podrien proporcionar un model per a una vacuna universal de segona generació que podria prevenir la infecció per les variants actuals i futures del SARS-CoV-2, inclosa òmicron.

tracking