Diari Més

Darias defensa que el canvi de protocol a les escoles es va fer amb l'aval dels experts i des de la «cogovernança»

La ministra de Sanitat emplaça les comunitats a seguir «treballant junts»

Imatge d'arxiu de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina DariasACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha defensat aquest dissabte que el canvi de protocol de les quarantenes a les escoles s'ha fet seguint les recomanacions dels experts i des de la «cogovernança» amb les comunitats autònomes. Darias ha defensat que la resposta estratègica a la pandèmia es va «flexibilitzant» en funció de la situació i del coneixement que es va tenint de la nova variant òmicron. A més, ha assegurat que el seu plantejament és «seguir de la mà» de les comunitats per «anar treballant junts», després que des del Govern de la Generalitat s'hagi criticat la decisió de la Comissió de Salut Pública per «precipitada», tot i que aplicarà el canvi de protocol.

La Comissió de Salut Pública va aprovar aquest divendres un canvi en el protocol i va passar a recomanar que s'eliminin les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius. Així, a partir de dilluns, amb el retorn als centres educatius, només s'haurà de confinar l'aula si hi ha cinc o més casos positius o afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies.

Darias ha destacat «la feina excel·lent» dels experts que assessoren el Ministeri de Sanitat i les comunitats, i que s'ha pres les «millors decisions» des de «l'acord i la cogovernança».

La ministra ha fet aquestes declaracions durant una visita al dispositiu de vacunació contra la covid-19 habilitat pel Servei Extremeny de Salut a Plasència. Darias ha insistit en la importància de la vacunació, que és «l'arma més potent per lluitar contra la pandèmia» i que ha suposat «el punt d'inflexió».

Darias ha explicat les dades d'un informe oficial del Ministeri segons el qual les persones d'entre 60 i 79 anys no vacunades tenen setze vegades més probabilitats d'ingressar en un hospital que un vacunat, vint vegades més de morir i 30 vegades més d'ingressar a l'UCI.

tracking