Diari Més

L'Estat amplia el control als passatgers de països de risc per covid i els reclama certificat de vacunació o recuperació

A partir de l'1 de febrer s'acceptaran els certificats de vacunació que no superin els 270 dies des de la darrera dosi

Un passatger arrossegant una maleta amb el control de seguretat de la T1 de l'Aeroport del Prat.

T1, Aeroport del Prat, Barcelona, viatger,turisme, passatger, mobilitat, restriccions, pandèmiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Estat espanyol requerirà a partir d'aquest dijous un cetificat de vacunació contra la covid o de recuperació de la malaltia, a més d'una prova amb resultat negatiu, als passatgers provinents de països d'alt risc per covid. Així consta a la nova resolució del Ministeri de Sanitat, que ha publicat aquest dimecres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La nova resolució modifica la del 4 de juny del 2021, que establia que els viatgers que provenien d'un país de risc per covid havien d'aportar un certificat de diagnòstic d'infecció activa amb resultat negatiu, independentment de l'estat vacunal o d'haver passat la malaltia.
A més, a partir de l'1 de febrer s'acceptaran els certificats de vacunació emesos a partir dels 14 dies posteriors a l'administració de la darrera dosi de la pauta completa, sempre que no hagin passat més de 270 dies.

L'aplicació Spain Travel Health (STPH) de control de viatgers en frontera permetrà aportar als procedents de països d'alt risc dos certificats, essent un d'ells diagnòstic d'infecció activa i un altre de vacunació o de recuperació, generant el codi QR corresponent.

tracking