Diari Més

El govern injecta 18 milions d'euros a Pachá dins les ajudes a empreses afectades per la covid

El Ministeri d'Indústria també ha inclòs en l'operació altres tres empreses

Imatge de Destino Pachá Ibiza, un dels espais més importants del grup.

El govern injecta 18 milions d'euros a Pachá dins les ajudes a empreses afectades per la covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat aquest dijous quatre noves operacions de finançament a empreses afectades per la covid-19 -Cesgarden, Eating Group, Egile i Grup Univers Pachá- per un import de 54 milions d'euros, amb el que fins ara el fons gestionat per Cofides ha finançat 66,1 milions d'euros.

En una nota, el Ministeri d'Indústria i Comerç explica que l'empresa hotelera Cesgarden, radicada a Balears, ha rebut 18,6 milions d'euros; Eating Group, del sector de la restauració a Madrid, ha obtingut 7 milions, en tant que l'empresa guipuscoana de mecànica d'alta precisió Egile, 10,4 milions, i el Grup Pachá (Balears), 18 milions.

En tots els casos, assenyala la nota, es tracta de companyies amb capacitat de creixement i un alt component d'innovació, de les quals depenen en conjunt uns 1.800 treballadors.

El passat 26 de novembre Lladró, l'empresa valenciana de figures i productes de porcellana, i Martínez Otero, un grup de fusteria gallec especialitzat en reformes d'instal·lacions comercials, es van convertir en les primeres empreses a rebre aquestes ajudes.

Lladró va obtenir 8 milions d'euros mitjançant un préstec participatiu, mentre que Martínez Otero va aconseguir 4,1 milions d'euros a través d'un préstec participatiu de 2,4 milions i un altre ordinari de 1,7 milions.

El Fons de Recapitalització d'empreses afectades per la covid-19 és un instrument públic dotat amb 1.000 milions d'euros, al qual les empreses seleccionades podran accedir a finançament entre els 2,5 i els 25 milions d'euros (entre 2,5 milions i 15 milions per a pimes i entre 4 i 25 milions per a no pimes).

Es tracta d'ajudes de caràcter temporal en forma de participacions en el capital social, préstecs participatius i altres instruments financers, amb una durada màxima de 8 anys, encara que l'objectiu és l'amortització en uns cinc anys.

tracking