Diari Més

L'OMS demana als governs preparar-se per a una «tempesta» de la variant òmicron

Aquesta variant ja és dominant a Dinamarca, Portugal i el Regne Unit

El director per Europa de l'OMS, Hans Kluge.

L'OMS demana als governs preparar-se per a una «tempesta» de la variant òmicronACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director regional per a Europa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Henri Kluge, ha demanat als governs i autoritats que es preparin per a un «augment significatiu»dels casos al continent per la variant òmicron. «Veiem com s'aproxima una tempesta», ha dit Kluge en referència a l'òmicron, que ha assenyalat que ja és dominant a alguns països europeus com Dinamarca, Portugal o el Regne Unit i on està generant «ràtios de transmissió mai vistos». «Aquesta variant pot escapar a immunitats prèvies i, per tant, pot infectar els que ja ho han estat en el passat, als no vacunats o als que s'han vacunat fa mesos», apunta el director per a Europa de l'OMS.

A més, Kluge ha afegit que els recuperats tenen entre tres i cinc vegades més de possibilitats de tornar-se a infectar amb l'òmicron en comparació amb la delta.

Tanmateix, Kluge ha assenyalat que no se sap encara si l'òmicron causa una malaltia més greu o no que la delta. Segons l'OMS, el 89% dels primers contagis d'òmicron a Europa tenen símptomes com tos, mal de coll i febre.

La majoria de casos d'òmicron a Europa s'han registrat en joves d'entre 20 i 30 anys i la variant s'ha detectat en almenys 38 dels 53 països de la regió.

tracking