Diari Més

Rec 2021

Els premis El Primer Test 2021 deixen quatre produccions guardonades

Aquests reconeixements s'emmarquen dins de la XXI edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona i valoren projectes en fase de postproducció

Els directors guardonats mostrant orgullosos el premi.

Els directors guardonats mostrant orgullosos el premi.Jaime Rojas / Festival REC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vint-i-unena edició del Festival Internacional de Cine de Tarragona, el REC, s'ha tancat amb l'entrega dels guardons El Primer Test 2021,que cedeixen un espai a aquells projectes que es troben en fase de postproducció i desitgen rebre el consell de distribuïdors, programadors i agents de vendes.

Les produccions premiades han estat:

  • RAMONA d'Andrea Bagney queha rebut dos premis; el Premi Málaga Work In Progress i també el Premi Deluxe Nacional. Aquest llargmetratge independent gravat en 16mm i rodat a Madrid,representa una òpera prima. La pel·lícula està produïda per Sergio Uguet i presenta referències visuals de la Nouvelle Vague. El film compta amb Lourdes Hernández, cantant de Russian Red, i Bruno Lastra com a protagonistes.
  • SURO, de Mikel Gurrea, que s'ha emportat el Premi Cinemart, juntament amb LA VOLUNTARIA, de Nely Reguera. La primera, queja havia rebut premis delFestival de Cinema de San Sebastián i ha estat desenvolupata Ikusmira Berriak, Sources2 i el Jerusalem Film Lab,tracta d'unaparella jove que hereta una granja d'extracció de suro a la Catalunya rural icompta amb curtmetratges seleccionats a Venècia, San Sebastián i Montreal i projectes de dramatúrgia estrenats en teatres com el Queen Elisabeth Hall de Londres o el Teatro Fernán Gómez de Madrid. La segona, per la seva banda,ens retrata al personatge de Marisa, una dona que, farta de la seva vida de jubilada i cansada d'esperar uns nets que no arriben, decideix viatjar a un camp de refugiats on, al seu parer, necessiten a gent exactament com ella.
  • KAO MALI LIST, de Manel Raga que ha estat reconeguda amb elPremi Deluxe Internacional. Amb aquest guardó Raga confirma la seva trajectòria ascendent, després d'una prolífica trajectòria al món del curtmetratge. En aquesta ocasió, el director d'Ulldecona s'atreveix amb un llargmetratge queenstrasllada a la foscor i als somnis, que guanyen terreny en la nit solitària d'un petit poble de muntanya.

Aquestes quatre produccionsen fase de postproducció ja han rebut l'assessorament d'experts , durant els darrers dos dies, i ara, aprofitant aquest reconeixement, poden iniciar la seva trajectòria internacional.

El Primer Test s'emmarca en el laboratori professional del Festival REC, que encara el repte de descobrir el cinema del futur a través d'iniciatives com les xerrades i jornades professionals i les trobades One-to-One amb experts nacionals i internacionals entre d'altres.

La 8a edició del Primer Test del Festival REC 2021 ha comptat amb un comitè d'agents de vendes, representants de festivals, i filmadvisers, que han ajudat als participants i els han assessorat. Els experts de l'edició d'enguany han valorat els vuit projectes en fase depost-producció, següents: UN SOL RADIANT (Mònica Cambra i Ariadna Fortuny), MIVACÍOYYO(AdriánSilvestre), SURO (MikelGurrea), LA VOLUNTÀRIA (NelyReguera),KAOMALILIST(Manel Raga),NÈIXERPERNÈIXER(PabloGarcía), UN VULGARYTRISTESOLITARIO(EfthymiaZymyragaki) i RAMONA (AndreaBagney).

Els professionals que assessoren les peces tenen l'oportunitat de participaralfestival gràcies al suport d'Acció Cultural Espanyola a través del Programa d'Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat Visitants.

tracking