Diari Més

La nova variant sudafricana de la covid apareix ara a Israel

La portarien tres viatgers procedents de l'estranger que, a més, estaven vacunats

A Israel ha començat ja la vacunació de nens petits.

La nova variant sudafricana de la covid apareix ara a IsraelEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Salut d'Israel va informar aquest divendres que la nova variant de covid-19, la B.1.1529 detectada a Sud-àfrica, s'ha trobat en un viatger de Malawi, mentre hi ha altres dues persones procedents de l'estranger amb sospites d'estar infectades amb ella.

Els tres casos són persones vacunades, encara que les dades de la seva immunització estan sent verificats, va indicar el Ministeri de Salut en un comunicat.

Els dos casos sospitosos estan sent sotmesos a proves genètiques per a verificar la seqüència de la variant de covid-19, mentre romanen en aïllament.

Científics de Sud-àfrica van revelar el dijous que havien detectat una nova variant de la covid-19 amb «un número molt alt de mutacions», a la qual s'atribueix un augment «exponencial» dels contagis, ja que les infeccions diàries s'han multiplicat per deu des de principis de mes.

Per a contenir l'arribada d'aquesta nova variant, Israel va vetar anit l'entrada de viatgers de set països de l'Àfrica austral -Sud-àfrica, Lesotho, Botswana, Zimbàbue, Moçambic, Namíbia i Eswatini- en incloure'ls en la «llista vermella».

tracking