Diari Més

Europa vol evitar que arribi la nova variant de la covid i proposa tancar el trànsit aeri amb el sud d'Àfrica

La UE se sumaria a les mesures que ja han adoptat el Regne Unit i Israel

Un passatger arrossegant una maleta de fons a l'Aeroport del Prat.

passatger, Aeroport del Prat, Barcelona, turista, turisme, maleta, viatgerACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va proposar aquest divendres detenir el trànsit aeri procedent del sud d'Àfrica per a evitar l'expansió a Europa d'una nova variant de la covid-19.

«La Comissió Europea proposarà, en coordinació estreta amb els estats membres, activar el fre d'emergència per a detenir el trànsit aeri des de la regió del sud d'Àfrica per la variant de preocupació B.1.1.529», va anunciar en el seu Twitter la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

La UE se sumaria així a l'adopció de mesures similars adoptades ja el Regne Unit i Israel.

Encara que la presidenta de la Comissió únicament es va referir a la «regió del sud d'Àfrica» sense especificar a quins països afectaria –ha de decidir-se al costat dels Estats membres-, països com Israel que ja apliquen també aquesta mesura han suspès els vols des de Sud-àfrica, Lesotho, Botswana, Zimbàbue, Moçambic, Namíbia i Eswatini.

La decisió es produeix després que Sud-àfrica confirmés aquest dijous la detecció d'una nova variant del coronavirus, identificada com a B.1.1.529, que posseeix múltiples mutacions i que ha despertat «preocupació» entre els especialistes, encara que el seu impacte encara ha de ser estudiat.

En total, fins ara, s'han confirmat casos d'aquesta variant a Sud-àfrica, a Hong Kong (en un viatger procedent de la nació africana) i en la veïna Botswana, segons les dades proporcionades per l'Institut Nacional de Malalties Infeccioses de Sud-àfrica.

En total, la B.1.1.529 presenta més d'una trentena de mutacions i algunes d'elles són, segons els científics sud-africans, motiu de preocupació pel seu possible impacte en la transmissibilitat i per la seva potencial capacitat d'evadir la immunitat o protecció prèvia.

tracking