Diari Més

Jocs d'atzar

Sis mesos sense que ningú pugui guanyar la loteria a Irlanda

Amb un pot acumulat de 19 milions d'euros, en 47 sortejos ningú se l'ha endut i el misteri ha arribat al Parlament del país

Imatge de la seu de la loteria nacional irlandesa.

Sis mesos sense que ningú pugui guanyar la loteria a IrlandaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de gairebé sis mesos i 47 sortejos, el pot de la loteria nacional irlandesa segueix estancat en els 19 milions d'euros. Ningú ho ha guanyat i el Govern de Dublín vol ara examinar si les boles de la sort són víctimes de l'atzar o d'alguna fallada del sistema.

L'assumpte té tan intrigada a la ciutadania que ha arribat fins al Parlament irlandès, on el primer ministre, el centrista Micheál Martin, també ha reconegut que sembla «impossible guanyar» el pot més quantiós en la història de la loteria a Irlanda.

El cap del Govern responia així a la intervenció del diputat i company de files Bernard Durkan, qui va demanar aquest dimecres al Dáil (cambra baixa) una investigació sobre aquest tema.

«Els jugadors han estat comprant bitllets de loteria dues vegades per setmana des de (el nou de) juny i estan, amb raó, farts. És hora de veure què està passant dins d'aquesta màquina, com giren aquestes boles», va declarar el diputat del partit Fine Gael.

Durkan va assegurar que la gent deixarà de comprar loteria nacional si «comença a creure que no té una oportunitat justa de guanyar».

«Hem d'arribar al fons de l'assumpte per a determinar si els 47 sortejos són fruit de la pura casualitat o hi ha fallades que hem d'abordar», va agregar el polític.

Durkan va arribar a comparar la loteria irlandesa amb el Manchester United, l'equip de futbol anglès que, va dir, «malbarata diners cada setmana» i «no guanya res».

Bromes a part, el parlamentari va explicar que ha demanat explicacions al Ministeri de Despesa Pública, el departament que regula la loteria i que, segons ell, deu ara investigar «el funcionament dels sortejos».

En aquest sentit, Martin també ha suggerit que el Comitè de Finances del Parlament ha de convidar al regulador perquè respongui a les preguntes dels seus membres, entre els quals es troba el propi Durkan.

«Tots tenim una alta estimació de nosaltres mateixos, però haig d'admetre, diputat Durkan, que la meva capacitat per a produir un guanyador en la loteria no crec que sigui a la meva mà en aquest moment, però desitjo que tingui èxit en els seus esforços», va expressar el 'taoiseach' (primer ministre).

La Loteria Nacional ha emès un comunicat en el qual reconeix que l'absència d'un guanyador del pot des de fa gairebé sis mesos és «un esdeveniment inusual».

Així mateix, va subratllar que aquest joc «no està dissenyat» perquè quedi desert «durant tant de temps», però va destacar que ha repartit des de llavors 13.5 milions d'euros entre 180 guanyadors de «premis acumulats».

tracking