Diari Més

Eslovàquia decreta un confinament de dues setmanes

Té la major incidència de contagi al món, amb una taxa acumulada en set dies de 1.296 casos per 100.000 habitants

Imatge d'arxiu d'una plaça a Eslovàquia.

A Eslovàquia, metges que demanen immunitzar pateixen escarnis públics de negacionistes de les vacunesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d'Eslovàquia va decretar dimecres un confinament general de dues setmanes a tot el país i a tota la població, que ha començat aquesta mitjanit, amb l'objectiu de frenar l'exponencial creixement de les infeccions de covid-19.

«S'avaluarà la situació en deu dies, i si la situació permet una obertura, seran els vacunats i els curats els que es beneficiaran d'això», va dir en roda de premsa el primer ministre eslovac, el conservador EduardHeger.

Eslovàquia, amb una taxa de vacunació del 43% entre els seus 5,4 milions d'habitants, té la major incidència de contagi de coronavirus al món, amb una taxa acumulada en set dies de 1.296 casos per 100.000 habitants

«La defensa de la vida i de les persones és el que ha determinat aquesta decisió», va afegir el primer ministre.

Són gairebé 3.200 els internats en hospitals, un llindar que el ministre de Sanitat,VladimírLengvarský, va qualificar de «crític» per a la capacitat hospitalària del país.

D'aquesta xifra d'internats, dels quals 83% no estan vacunats, 557 es troben en estat greu.

El confinament decretat avui, que suposarà tancament de bars, restaurants i llocs d'oci, i en el qual només obriran comerços i serveis de primera necessitat, no inclou als col·legis, igual que passa a Àustria, on també romanen oberts els llocs de culte.

Els col·legis continuaran funcionant, encara que no es descarta un tancament en el cas que es mantingui la tendència de contagis, ha precisat el ministre d'Economia, el liberal RichardSulik.

Aquest tancament del país no serà, doncs, tan sever com ho aconsellava un consell d'experts que assessora al Govern, i que proposava tres setmanes de confinament, inclosos el sector escolar amb excepció dels jardins d'infància.

A partir de les 20.00 hi haurà toc de queda a tot el país.

A les empreses, tots aquells no vacunats o curats tindran des de dilluns vinent la obligació de fer-se un test.

tracking