Diari Més

Internacional

Almenys 27 persones moren ofegades al Canal de la Mànega intentant arribar al Regne Unit

Retrets creuats entre el govern britànic i el francès arran de la tragèdia

El primer ministre britànic Boris Johnson al parlament de Westminster el 3 de setembre del 2019.

primer ministre, regnr unit, Boris JohnsonACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 27 persones han mort ofegades al Canal de la Mànega intentant arribar al Regne Unit. Segons les autoritats franceses entre els morts hi ha cinc dones i una menor. Dues persones han estat rescatades i una altra està desapareguda. L'Organització Internacional per a les Migracions diu que és la pèrdua més gran de vides humanes al canal des que va començar a registrar dades el 2014. La tragèdia ha desencadenat una sèrie de retrets entre el govern britànic i el francès. Dimecres a la nit el primer ministre Boris Johnson i el president francès Emmanuel Macron han acordat reforçar la vigilància per evitar les travessies.

«França no permetrà que el Canal es converteixi en un cementiri», ha dit Macron, que ha reclamat una reunió d'emergència dels ministres europeus i més finançament per a l'agència europea de fronteres, Frontex. A més, s'espera que el responsable de l'Interior parli aquest dijous amb el seu homòleg britànic per coordinar mesures.

Segons han informat les autoritats franceses, cinc persones han estat detingudes en relació amb el mortal enfonsament del vaixell.

tracking