Diari Més

Mobilitat

Un nou permís de conduir B1 per a majors de 16 anys que podran usar més d'un milió de nous conductors

La DGT respon a una proposta de PONS i Aedive per a què els joves accedeixin a vehicles de fins a 90 km/h

El nou carnet serviria per acostumar els joves a la mobilitat elèctrica.

Un nou permís de conduir B1 per a majors de 16 anys que podran usar més d'un milió de nous conductorsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves a partir de 16 anys podrien accedir a un nou permís de conduir que, a diferència de la llicència de ciclomotor AM, els permetria conduir vehicles que aconseguissin fins i tot els 90 quilòmetres per hora. Després que PonsSeguridadViari iAediverealitzessin una proposta en aquesta línia a la DGT, des d'aquesta entitat han confirmat la possibilitat d'implementar aquest nou permís de conduir per a adolescents, segons publica '20 minutos'.

El carnet que s'obtindria seria el B1, apte per a menors de 18 anys (i majors de 16) i que serviria per a donar un accés escalonat i racional a la mobilitat elèctrica, permetent que els menors accedissin a vehicles més segurs que els ciclomotors i menys contaminants. Des de PonsSeguridadViari apunten a una millora en la seguretat dels desplaçaments per aquestes mateixes raons i segons les dades de l'INE, la creació d'aquest nou permís de conduir donaria accés a les carreteres a més d'un milió de nous conductors.

Quins vehicles permetria conduir el B1?

A més dels vehicles inclosos en el carnet AM com els ciclomotors icuadricicloslleugers, el carnet B1 permetria conduir quadricicles pesats d'un màxim de 20,4CV de potència o 15 kW. A més d'aquestes característiques, els vehicles podran circular una velocitat màxima de 90 quilòmetres per hora, en comparació amb els 45 quilòmetres per hora que aconsegueixen els ciclomotors. Els quadricicles, a més, del tipus L7 comparteixen elements de seguretat amb els del segment M (o turismes), ja que tenen estructures de protecció en cas de bolcada no com els de la categoria L6.

Aquestes associacions han recordat que la majoria dels quatriciclespesats són elèctrics, per la qual cosa compleixen els estàndards d'emissions europeus. Així , la implantació del permís B1 permetria complir els objectius europeus en matèria de reducció d'emissions. Aquest carnet, al mateix temps, permetria que el públic més jove comencés a formar part del trànsit aprenent de la mobilitat elèctrica per a arribar a l'edat adulta amb una completa sensibilització cap a aquesta mena de vehicles.

tracking