Diari Més

Margarita del Val demana l'obligatorietat de mascaretes a l'exterior fins a final de gener davant l'augment de contagis

La coneguda viròloga del CSIC avisa que les festes nadalenques poden provocar aglomeracions als carrers

La viròloga, Margarita del Val, investigadors del CSIC.

Margarita del Val recomana «no fer experiments» combinant dosis de vacunes diferentsCSIC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La viròloga del CSIC i investigadora del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa, Margarita delVal, ha demanat aquest dissabte que s'utilitzin les mascaretes a l'exterior almenys fins a finals de gener, coincidint amb les majors aglomeracions als carrers a causa de les compres nadalenques.

En declaracions a RAC1, DelValha dit que juntament amb la vacunació, que a Espanya «ha estat exemplar», la mascareta és una «arma fantàstica» per a lluitar contra la pandèmia, i s'ha mostrat partidària que s'usi en exteriors.

«En les grans ciutats, en zones amb aglomeracions, s'hauria de demanar la mascareta en exterior des d'ara i fins a finals de gener, en els moments més crítics hauríem de demanar la mascareta en exteriors, és una cosa que és molt fàcil i que no ens restringeix la nostra vida social», ha dit.

La viròloga ha assenyalat que, al contrari del que succeeix en altres països europeus que pateixen un important repunt de casos, a Espanya la pràctica totalitat de les persones de risc estan vacunades i ha calculat que el nombre de persones d'alt risc a Espanya és vint vegades menor que a Alemanya «perquè —ha dit— hem vacunat a pràcticament tot el col·lectiu».

Partidària de continuar amb el teletreball

DelVals'ha mostrat partidària també de continuar amb el teletreball i ha recomanat que abans de les trobades nadalenques, els qui es vagin a reunir amb persones de risc es facin test d'antígens per a evitar contagis, encara que s'estigui vacunat.

«Les vacunes són molt bones, són molt segures, però no són infal·libles», ha dit la viròloga, que ha alertat del risc que corren els qui no s'han vacunat «els podem contagiar de manera silenciosa, perquè els vacunats podem no presentar símptomes», ha dit.

«El que no s'ha vacunat perquè està esperant que això passi ha de saber que això no passarà, que el virus es quedarà amb nosaltres per sempre», ha assegurat DelVal, que no s'ha mostrat partidària de la tercera dosi.

«Aquest virus varia 10 vegades menys que el de la grip, i les vacunes són més potents. És més fàcil que aquestes vacunes siguin com les infantils, que ens posem la pauta completa una vegada i és suficient», ha assenyalat.

tracking