Diari Més

Política

La ministra de Ciència diu que Espanya és un exemple a copiar per les seves mesures davant la crisi

Diana Morant destaca l'alta taxa de vacunació que hi ha al país

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

La ministra de Ciència diu que Espanya és un exemple a copiar per les seves mesures davant la crisiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha sostingut aquest dissabte a Bilbao que Espanya s'ha convertit en un «exemple a copiar» per la resposta que ha donat a la pandèmia de covid-19 i la crisi econòmica que ha generat.

«Ens miren i ens copien. Europa ja no ens mira amb precaució, ens mira amb admiració», ha opinat la ministra en l'obertura del novè congrés dels socialistes bascos, en el qualEnekoAnduezaprendrà el relleu deIdoiaMendiacom a secretari general.

Morant ha destacat l'alta taxa de vacunació contra lacovidaconseguida a Espanya, «un assoliment del sistema sanitari públic i d'una ciutadania cívica i responsable».

La ministra ha repassat les diferents mesures i lleis adoptades pel Govern de PSOE i Unides Podemos i ha elogiat al president, Pedro Sánchez, encara que ha reconegut que ella és de la «generació Zapatero».

La ministra ha considerat que la ciència i la tecnologia seran un dels «motorsfudamentales»de la recuperació i que no s'ha de tenir «gens de por» a la reindustrialització perquè «cap persona serà substituïda per un robot o algorisme».

Laexalcaldesade Gandia (València) ha defensat el municipalisme com la «millor escola política» i ha agraït la lluita dels socialistes bascos enfront del terrorisme d'ETA. «Mai podrem retornar-vos tot el que ens heu donat en la lluita per la llibertat i la democràcia de la resta del país», ha dit.

Entre als assistents a aquesta primera sessió del congrés del PSE-EE figuren la presidenta de Navarra, María Chivite; el d'Astúries, AdriánBarbón; el secretari general del partit a Castella i Lleó, LuisTudanca; i la presidenta dels socialistes madrilenys, Isaura Leal.

A més han acudit destacatsexdirigentesdel PSE-EE com Patxi López, Rodolfo Ares, IsabelCelaái l'ex secretari general NicolásRedondoTerrers, allunyat de la vida del partit des que va dimitir fa dues dècades.

tracking