Diari Més

Política

Castells diu que és «mentida» el que es diu des de Catalunya de la llei d'universitats i defensa que dona més autonomia

El ministre alerta que si el text no tira endavant les universitats continuaran regulades «amb principis del PP»

El ministre d'Universitats Manuel Castells.

Raquel Sánchez i Manuel Castells no participaran a la taula de diàleg aquest dimecres a BarcelonaMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Universitats, Manuel Castells, ha assegurat que el que es diu des de Catalunya sobre la llei d'universitat és «mentida». En concret, ha dit que la norma dona més autonomia a les universitats, permetrà que aquestes s'organitzin com considerin i amb més participació dels estudiants. Així, ha dit que és «mentida» el que diu Catalunya i ha demanat vigilar amb les «fake news». Castells ha reivindicat que és necessari aprovar el text perquè l'actual norma és del 2018, d'un govern del PP. Per això, ha alertat que si no es modifica la llei les universitats continuaran regulades «amb els principis del PP». D'altra banda, ha marcat com a objectiu de legislatura que els preus de graus i màsters s'igualin i com a fita la gratuita real.
A Catalunya, tant la consellera d'Universitats, Gemma Geis, com representants de les universitats han mostrat els seus recels sobre la nova norma, en considerar que no respecta ni l'autonomia de la Generalitat en aquesta matèria ni la de les universitats. També han criticat altres aspectes més tècnics com les propostes sobre personal.

Castells ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la III Assemblea de Catalunya en Comú, on ha acompanyat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la líder dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach.

tracking