Diari Més

La revista científica 'Science' assenyala un venedor del mercat de Wuhan com a primer cas de covid del món

Aquesta recerca desmentiria l'OMS, que situava el pacient zero en un comptable que vivia lluny del mercat

Entrada del mercat de mariscs Huanan a Wuhan.

La revista científica 'Science' assenyala un venedor del mercat de Wuhan com a primer cas de covid del mónXINHUA / XIONG QI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si hi ha una pregunta que s'han fet els científics durant la pandèmia, és conèixer l'origen d'aquest coronavirus que ha canviat el món. Sobre això s'ha pronunciat aquest dijous la revista 'Science' on, després de rastrejar els casos coneguts, suggereixen que el primer cas hauria estat un venedor d'un mercat de Wuhan, a la Xina.

Aquesta labor l'ha dut a terme Michael Worobey, un científic estatunidenc que ha reconstruït cronològicament l'ocorregut a la Xina entre desembre de 2019 i gener de 2020, traçant una línia temporal que situa els primers casos en el mercat d'animals vius de la localitat de Wuhan.

Aquest científic assegura a 'The New York Times' que la recerca de l'OMS s'hauria equivocat en la seva cronologia, que situava el pacient zero en un comptable que vivia lluny del mercat de Wuhan.

Per a Worobey, «en aquesta ciutat d'11 milions d'habitants, la meitat dels primers casos estan relacionats amb un lloc de la grandària d'un camp de futbol».

No obstant això, la recerca ha trobat veus en contra, que afirmen que no aportava res decisiu, al·legant que abans d'arribar va haver d'existir un pacient zero des del proveïdor.

«Amb aquest patró, és molt difícil explicar que el brot no va començar en el mercat d'animals vius», ha assegurat el cientific.

tracking