Diari Més

Moderna sol·licita a la UE que autoritzi la seva vacuna per a nens de 6 a 11 anys

Amb una pauta de dues dosis de 50 micrograms cadascuna

Pla curt de la vacuna de Moderna.

La farmacèutica Rovi investiga la possible contaminació d'alguns lots de la vacuna de Moderna destinats al JapóACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biotecnològica estatunidenca Moderna va anunciar aquest dimarts que ha sol·licitat a l'Agència Europea de Medicaments que autoritzi l'ús de la seva vacuna contra la covid-19 per a nens de 6 a 11 anys amb dosis més baixes que les dels adults.

En un comunicat, Moderna va dir que ha sol·licitat una «variació» per a l'Autorització de Comercialització Condicional (CMA, en anglès) que té la seva vacuna a la Unió Europea per a «incloure» una pauta de dues dosis de 50 micrograms per a nens en aquesta franja d'edat.

La marca amb seu a Boston ha fet la petició basant-se en uns resultats publicats a la fi d'octubre de l'estudi clínic de la seva vacuna en pacients pediàtrics, anomenat 'KidCOVE', que van llançar dades prometedores en el rang de 6 a 11 anys, afegeix.

«Aquesta és la primera sol·licitud per a l'ús de la nostra vacuna en aquest grup d'edat», va dir en un comunicat el conseller delegat de l'empresa, Stéphane Bancel, qui va assegurar que pròximament lliurarà aquestes dades a les agències reguladores en la resta del món.

«Ens encoratja que la vacuna contra la covid-19 de Moderna en el nivell de dosi de 50 micrograms hagi ajudat a evitar la infecció de SARS-CoV-2 en nens», va agregar.

Moderna indica en la nota que l'eficàcia de la vacuna va ser del 80% dues setmanes després de la primera dosi en els nens en la franja d'edat assenyalada infectats amb SARS-CoV-2, independentment dels seus símptomes.

A principis de mes, els EUA va autoritzar la vacuna de Pfizer-BioNTech en dues dosis de 10 micrograms per a nens entre 5 i 11 anys.

tracking