Diari Més

Educació

Així serà el batxillerat a partir del pròxim curs

En lloc de tres branques se'n podran triar cinc, una d'elles de general per als alumnes que no en vulguin triar cap

Primer dia de curs al'Institut Martí Franqués de Tarragona amb les mesures de seguretat sanitària obligades per la pandèmica del coronavirus

Primer dia de curs a l'Institut Martí Franqués de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'esborrany del projecte de reial decret que regularà el currículum de batxillerat passa de tres a cinc modalitats, donant més importància als ensenyaments a artístiques, i crea noves assignatures per a cada nova via, com a economia, emprenedoria i activitat empresarial i cultura audiovisual.

Aquest reial decret correspon al desenvolupament de la Lomloe, la llei d'Educació aprovada al desembre i que començarà a substituir a partir del pròxim curs a la Llei Wert aprovada pel PP.

Es crearà per primera vegada una modalitat de batxillerat General; es mantindran les modalitats de Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials; i la modalitat d'arts passarà a dividir-se en dues vies, Arts Plàstiques, Imatge i Disseny; i Música i Arts Escèniques.

Les matèries comunes per als alumnes de totes les modalitats de primer curs de batxillerat seran:

-Educació Física

-Filosofia

-Llengua Castellana i Literatura I i, en les comunitats que existeixi una altra llengua, Llengua Cooficial i Literatura I

-Llengua Estrangera I

En el cas del segon curs de batxillerat, tots els alumnes hauran de cursar aquestes matèries:

-Història de la Filosofia

-Història d'Espanya

-Llengua Castellana i Literatura II i, en les comunitats que existeixi una altra llengua, Llengua Cooficial i Literatura II

-Llengua Estrangera II

El ministeri també ha previst les matèries que hauran de cursar els estudiants en cadascuna de les modalitats de batxillerat, algunes d'elles comunes per a totes les que optin per aquesta opció i altres a triar pels propis alumnes.

CIÈNCIES I TECNOLOGIA

Els alumnes que es decideixin per la modalitat de Ciències i Tecnologia hauran de cursar Matemàtiques I durant el primer curs, a més de dues matèries de modalitat a triar entre Biologia, Geologia i Ciències Ambientals; Dibuix Tècnic I; Física i Química; Tecnologia i Enginyeria I.

Durant el segon curs els alumnes podran seguir amb Matemàtiques II o Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II, i dues matèries de modalitat a triar: Biologia; Dibuix Tècnic II; Física; Geologia i Ciències Ambientals; Química; Tecnologia i Enginyeria II.

HUMANITATS I CIÈNCIES SOCIALS

L'alumnat que opti per cursar la modalitat d'Humanitats i Ciències Socials podrà triar en primer entre Llatí I o Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials I, dues matèries que tindran la seva continuació en el segon curs.

Lloa alumnes d'Humanitats i Ciències Socials triaran en primer dues matèries de modalitat entre Economia; Grec I; Història del Món Contemporani; Llatí I; Literatura Universal; i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials I.

A segon de batxillerat l'elecció de les dues matèries de modalitat serà entre Empresa i Disseny de Models de Negoci; Geografia; Grec II; Història de l'Art; Llatí II; i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II.

ARTS

Aquells estudiants que es decideixin per la modalitat d'Arts hauran de triar entre la via d'Arts Plàstiques, Imatge i Disseny; i la via de Música i Arts Escèniques.

Tots els alumnes que es decideixin per Arts Plàstiques, Imatge i Disseny hauran d'estudiar Dibuix Artístic en els dos cursos de batxillerat, a més de dues assignatures de modalitat que podran triar durant el primer curs d'entre Cultura Audiovisual; Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny I; Projectes Artístics; i Volum.

A segon, les assignatures elegibles per a ser unes altres de les dues matèries pròpies de la modalitat seran Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny II; Disseny; Fonaments Artístics; i Tècniques d'Expressió Gràfic-plàstica.

Aquells estudiants que optin per la via de Música i Arts Escèniques hauran de triar, tant en primer com en segon, entre cursar Anàlisi Musical o Arts Escèniques.

Les dues matèries de modalitat del primer curs s'hauran de triar entre les següents: Anàlisi Musical I; Arts Escèniques I; Cor i Tècnica Vocal I; Cultura Audiovisual; i Llenguatge i Pràctica Musical.

A segon, els estudiants de la via de Música i Arts Escèniques triaran les dues matèries de modalitat d'entre Anàlisi Musical II; Arts Escèniques II; Cor i Tècnica Vocal II; Història de la Música i de la Dansa; i Literatura Dramàtica.

MODALITAT GENERAL

L'esborrany presentat pel ministeri contempla per primera vegada una modalitat de batxillerat dissenyada per a aquells alumnes que no vulguin decidir la branca per la qual continuar els seus estudis.

Tots els estudiants que optin per la modalitat General hauran d'estudiar en primer Matemàtiques Generals i triar dues matèries de modalitat, una podrà ser Economia, Emprenedoria i Activitat Empresarial; i l'altra una assignatura a triar d'entre totes les que s'ofereixin en el centro en el que estiguin cursant els seus estudis.

En el segon curs serà Ciències Generals l'assignatura obligatòria per a tots els alumnes, mentre que les dues de modalitat tornaran a ser elegibles entre totes les que ofereixi el centre, una de les dues podrà ser Moviments Culturals i Artístics.

tracking