Diari Més

Societat

Experts revelen a quina edat perfecta per donar a llum el teu primer fill segons quants vulguis tenir

Els investigadors han elaborat un model de simulació que no té en compte tant l'edat i dona més força a la fecundació in vitro

Un nadó.

Era un bebè tan gran que van ser necessàries dues persones per portar-lo al mónPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan es tracta de formar una família, algunes dones poden saber que volen intentar quedar-se embarassades immediatament, unes altres poden no voler mai fer-ho, mentre que unes altres poden estar interessades, però no estan segures de quan començar.

Aquestes últimes, que no saben si hauria d'estar tractant de concebre encara o no, poden tenir interès en una recerca desenvolupada als Països Baixos i recollida pel Mirror.

Experts del Centre Mèdic de la Universitat Erasmus van analitzar les edats ideals per a començar a intentar tenir un bebè, depenent de quants fills vulgui tenir la mare.

Com a part de l'estudi, els experts van crear un model que permetria als futurs pares determinar quan haurien de començar a intentar tenir un bebè, amb o sense tractament de fecundació in vitro.

Els investigadors sabien que les possibilitats d'embaràs disminueixen amb l'edat, però que es presta poca atenció a l'edat i les possibilitats de tenir més d'un fill.

Llavors van establir un model de simulació per ordinador de la fertilitat, actualitzat amb les recents taxes d'èxit de la fecundació in vitro per a simular 10.000 parelles amb la finalitat d'avaluar les possibilitats de tenir una família d'un, dos o tres fills, per a diferents edats femenines en les quals la parella comença a intentar concebre.

El model utilitza tres nivells d'importància que les parelles podrien atorgar a tenir una certa grandària de família: 'Molt important' (equiparat amb aspirar a almenys un 90% de possibilitats d'èxit). 'Important, però no costi el que costi' (equivalent a un 75% de possibilitats d'èxit) i 'bo tenir fills, però una vida sense fills també està bé' (equiparat amb un 50% de possibilitats d'èxit). A continuació, un resum de les troballes.

Un fill

Si tu i la teva parella només voleu un fill i quedar-se embarassada no és de gran importància en aquest moment, és possible que et complagui saber que pot esperar fins als 41 anys per a començar a intentar-ho de manera natural, la qual cosa et donaria un 50% de possibilitats de concebre.

Per a aquells que pensen que tenir un bebè és més important i volen les millors probabilitats, l'estudi recomana començar als 37 anys per a un 75% de possibilitats i 32 per a un 90% de possibilitats de quedar-se embarassades.

Si pot sotmetre't a un tractament de FIV, les edats es retarden una mica, i una dona pot esperar fins als 42 anys per a tenir un 50% de possibilitats de tenir un fill, 39 per a un 75% de possibilitats i 35 anys per a la major oportunitat.

Dos fills

Si prefereixes no tenir un sol fill i t' agradaria tenir dos petits corrent per la casa, l'estudi suggereix que les parelles tindran un 90% de possibilitats de tenir dos fills si comencen a intentar-lo als 27 anys (sense FIV).

Això es redueix a un 75% de possibilitats als 34 anys i a un 50% per a quan arribi als 38.

Amb la FIV, tindries un 90% de possibilitats de tenir dos fills si comencessis a intentar concebre als 31 anys, un 75% de possibilitats als 35 i un 50% als 39.

Tres fills

L'estudi mostra que les dones que desitgen tenir més fills haurien de començar a intentar-lo a una edat molt més primerenca si no volen o no poden usar la FIV.

Els experts diuen que 23 anys és l'edat ideal per a començar amb un 90% de possibilitats de tenir tres fills de manera natural.

Per a tenir una probabilitat del 75%, ha de començar als 31 anys, mentre que les probabilitats són només del 50% a l'edat de 35 anys.

Si agregués la FIV a la mescla, les parelles tindrien un 90% de probabilitats de tenir tres fills si comencessin als 28 anys, un 75% de probabilitats a partir dels 33 i un 50% de probabilitats quan tinguin 36 anys.

tracking