Diari Més

Consum

L'electricitat, la banda ampla i la telefonia fixa, els serveis pitjor valorats a les llars

Es presenten els resultats del panell elaborat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC)

L'associació de consumidor demana que s'abandonin les grans companyies.

FACUA crida al boicot contra Iberdrola, Endesa i Naturgy per l'«abús tarifari» en el preu de la llumAnete Lusina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'electricitat, la banda ampla i la telefonia fixa són els serveis pitjor valorats per les llars espanyoles en el segon trimestre de 2021, segons l'últim Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

L'estudi revela que el grau de satisfacció amb els preus i l'atenció al client va millorar en tots els casos excepte en els serveis de llum i gas, així com que l'electricitat va desbancar a la banda ampla fixa com a servei pitjor valorat durant el segon trimestre de 2021.

No obstant això, la CNMC recorda que les dades recollides corresponen al període anterior als canvis normatius en la factura de la llum, amb el que els consumidors no han pogut comprovar l'impacte de les mesures adoptades.

En conjunt, els serveis de telecomunicacions van continuar sent els que van registrar més reclamacions, si bé els serveis de mòbil van ser els millor valorats pels usuaris, ja que el percentatge d'insatisfets va fregar el 9%.

Entre abril i juny, el descontentament amb l'electricitat va créixer de manera significativa, i un 15,3% de les llars van manifestar estar poc o gens satisfets, en comparació amb el 12,2% del mateix període de 2020.

En el cas de la banda ampla i la telefonia fixa, la valoració va millorar lleument: les llars insatisfetes van ser un 13% i un 12,2% respectivament, mentre que en 2020 van representar un 14,5% i un 12,7%.

El principal motiu de queixa de les llars amb els serveis es va referir al preu, sobretot en el cas dels serveis de llum i gas: un 90% de les llars va declarar no estar satisfet amb el servei elèctric, i un 84,4% amb el servei de gas.

En els serveis de televisió de pagament, banda ampla fixa i telefonia i internet mòbil, el segon motiu de queixa va ser la falta de qualitat del servei, com les interrupcions del subministrament.

Pel que respecta a les reclamacions, i en línia amb el que ha passat els últims anys, el servei amb més reclamacions durant el segon trimestre de 2021 va ser la banda ampla fixa, ja que un 14% dels usuaris ha reclamat alguna vegada en un any, seguida de la telefonia fixa (10,7%).

Els principals motius de queixa van ser els problemes en la facturació, encara que en el cas de la banda ampla fixa el principal motiu per a reclamar va ser la falta de qualitat del servei (54,3%).

tracking