Diari Més

El volcà de la Palma

La lava arriba a la zona urbana de La Laguna

Una de les colades es dirigeix cap al mar i pot obligar a confinar el municipi de Tazacorte

Imatge de les colades del Cumbre Vieja que s'apropen al barri de la Laguna.

La lava arriba a la zona urbana de La LagunaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lava d'una de les colades ha arribat a la zona urbana del barri de la Laguna, en Los Llanos de Aridane, a primeres hores d'aquest dimecres.

Aquesta colada amenaça una estació de servei els dipòsits de combustible del qual ja havien estat buidats setmanes enrere, i més recentment d'aigua, i es dirigeix cap a una empresa d'empaquetat de plàtans.

Una altra colada més al nord enfila el col·legi de la Laguna i de seguir la seva trajectòria actual podria aconseguir la plaça de l'església, centre neuràlgic del barri, que va ser desallotjat completament la setmana passada.

El director tècnic del Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca), Miguel Ángel Morcuende, ja va avisar ahir que en qüestió d'hores se sabria que rumb prenen aquestes colades, i en funció d'això hi haurà «majors o menors destrosses».

L'altra colada que més preocupa en aquests moments és la que es dirigeix cap a la mar, i en aquest cas obligaria a confinar a tot el municipi de Tazacorte. Encara no ha arribat a la costa, van confirmar a Efe fonts del Govern de Canàries.

tracking