Diari Més

Sanitat preveu que la vacuna per a menors de 12 anys s'autoritzi abans de final d'any

La ministra Darias afirma que estan pendents de l'autorització de l'Agència Europea del Medicament

Una de les primeres noies entre 12 i 15 anys que s'ha vacunat a Manresa aquest dimecres.

Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys: «No trobo cap motiu per dir que no»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha transmès al Govern canari que abans que finalitzi enguany podria estar autoritzada la vacuna per a menors de 12 anys i per tant començar la campanya en aquest grup de població, l'únic encara sense immunitzar.

El viceconseller de Presidència de Canàries, Antonio Olivera, ha explicat després del Consell de Govern el contingut de la seva reunió amb la ministra Darias, una estimació de terminis que fonts del Ministeri han confirmat a Efe.

«Abans que finalitzi enguany podem parlar d'aquesta vacuna pediàtrica, però cal anar per passos, ja que no depèn de nosaltres. Està avançat, però la previsió de la directora de l'Agència Espanyola del Medicament (AEMPS), Chus Lamas, és que abans que acabi l'any podem estar iniciant el procés de vacunació», han explicat les fonts sobre la informació facilitada per Darias al Govern canari.

No obstant això, la ministra ha posat l'accent que la decisió correspon a l'Agència Europea del Medicament (EMA), segons les fonts de Sanitat: «Quan doni l'autorització, estem preparats, però cal esperar».

Si les previsions es compleixen, abans d'acabar l'any es podria començar a immunitzar a l'únic col·lectiu de població que fins al moment havia quedat al marge de la campanya de vacunació, i que són al voltant de 5,3 milions menors de 12 anys.

La farmacèutiques Pfizer i BioNtech van sol·licitar aquest dijous formalment a l'Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA) dels Estats Units l'autorització per a l'ús d'emergència de la seva vacuna contra la covid-19 en nens de 5 a 11 anys.

Ja van anunciar fa deu dies que els resultats de les últimes proves clíniques han generat una «robusta» resposta d'anticossos i que la vacuna és segura, la qual cosa acosta la possibilitat d'un sèrum infantil disponible per a finals d'octubre o principis de novembre.

tracking