Diari Més

Successos

La Fiscalia arxivarà la investigació sobre el rei emèrit Joan Carles I

Segons publica 'El Confidencial', Dolores Delgado prepara un decret ordenant l'arxivament de les diligències

El rei Joan Carles I.

rei Joan Carles IEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, prepara un decret pel qual ordenarà l'arxivament de les diligències indagatòries iniciades el 5 de juny de 2020 i per les quals s'obria la recerca sobre les presumptes irregularitats comeses pel rei emèrit Joan Carles I relatives a la seva fortuna.

Així ho ha avançat aquest dimecres El Confidencial en un article en el qual assegura que l'equip de fiscals del Tribunal Suprem ha arribat a la conclusió que el rei emèrit no és imputable per la concurrència de la seva condició d'inviolabilitat com a cap de l'estat fins a juny de 2014, per la prescripció de determinats fets i per les seves regularitzacions tributàries realitzades de manera voluntària.

La decisió, avançada per José Antonio Zarzalejos, permetria el retorn temporal a Espanya del rei emèrit, que resideix a Abu Dhabi des d'agost del 2020.

La Fiscalia considera que la citació del monarca per a declarar davant el jutge és innecessària, ja que asseguren que amb la documentació de l'Agència Tributària i les declaracions de persones del seu entorn de confiança com Álvaro d'Orleans són ja suficients per a la investigació.

L'exclusiva d'El Confidencial detalla que l'escrit s'exposarà en unes setmanes i que aquest serà llarg i «dur», i que conclourà que és impossible interposar denúncia o querella criminal contra Joan Carles I.

tracking