Diari Més

L'EMA diu que la tercera dosi és «segura» per a la població general però no pot fer «recomanacions en aquest moment»

El regulador europeu veu encara «difícil» dir a qui i quan s'hauria de posar la dosi de reforç

Pla detall d'una xeringa amb la vacuna de Pfizer.

La vacuna de Pfizer/BioNTech és «segura» en nens d'entre 5 i 11 anys, segons la farmacèuticaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) diu que és «segur»administrar la tercera dosi de Pfizer a la població major de 18 anys, però que no pot fer «recomanacions en aquest moment». El cap de vacunes de l'EMA, Marco Cavalieri, ha assegurat aquest dimarts que les dades mostren que una dosi de reforç incrementa els anticossos, però ha apuntat que es tracta d'una «recomanació preliminar»i que són les autoritats corresponents, estatals, regionals o locals, les que han de prendre la decisió. Segons Cavalieri, la valoració entre els riscos i els beneficis és «positiva»però ha dit que és «difícil»dir ara quan s'ha d'administrar i a quines persones.

«No podem fer recomanacions en aquest moment sobre quan ni a qui administrar la dosi de reforç», ha dit el cap de vacunes de l'EMA. Per tal de decidir si administrar una tercera dosi, Cavalieri ha instat les autoritats competents a tenir en compte primer l'efectivitat de la campanya de vacunació.

En la decisió d'aquest dilluns, l'EMA apuntava que es pot «considerar»la dosi de reforç en el cas de la població general, però no en feia una recomanació perquè reconeixia que les dades són «limitades». «El risc de malalties inflamatòries del cor i altres efectes secundaris després de la dosi extra encara no es coneixen i s'estan analitzant», apunta el regulador.

L'EMA va avalar la tercera dosi de Pfizer i Moderna a persones amb el sistema immunitari «severament debilitat»almenys 28 dies després de la segona dosi. El regulador europeu també va obrir la porta a administrar la dosi de reforç en el cas de Pfizer a la població major de 18 anys uns sis mesos després de la segona dosi.

tracking