Diari Més

Tecnologia

Google Maps recomanarà la ruta més ecològica, no la més ràpida

Els itineraris els marcaran Google i el Laboratori Nacional d'Energies Renovables dels Estats Units

Google Maps.

Google Maps deixarà de recomanar la ruta més ràpida a partir del 2022, quan el trajecte per defecte serà el més ecològicGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Google Maps porta canvis a la seva aplicació a l'hora de marcar una ruta, pel fet que no es mostrarà el recorregut més ràpid per defecte perquè en el seu lloc sortirà el menys contaminant basant-se en el consum de combustible, el nivell de trànsit o la inclinació de la carretera. Així ho explica 20 Bits.

Les rutes blaves que marquen els nostres dispositius poden ser trajectes sense autopistes o peatges, no obstant això, l'arribada d'aquestes rutes ecològiques és un gran canvi en les prioritats de l'algorisme de l'aplicació.

Això vol dir que el càlcul dels itineraris es realitzaran mitjançant algorismes de Google i en sincronització amb el Laboratori Nacional d'Energies Renovables dels Estats Units (NREL), tot i que el gegant tecnològic encara no ha concretat amb quin organisme col·laborarà per a realitzar la seva implementació a Europa.

Tenint en compte els canvis, el factor essencial per a realitzar les rutes continuarà sent el temps més curt, però no pel fet d'arribar al més aviat possible al destí, sinó perquè serà el que menys consum pugui generar. Això vol dir que algunes vegades coincidiran els recorreguts menys contaminants amb les rutes més ràpides.

Google Maps continuarà mostrant el camí més ràpid amb els seus respectius temps. A més dels ajustos de l'app es podrà que la ruta més ràpida continuï sent la recomanada per defecte. D'altra banda, Google ha publicat en el seu blog altres formes més sostenibles per a navegar amb l'aplicació, com la «Navegació Lite per a ciclistes» i «Informació per a compartir scooters i bicicletes».

tracking