Diari Més

Tecnologia

Facebook descarta un atac i diu que la caiguda de dilluns va ser per «una errada provocada per nosaltres mateixos»

Mark Zuckerberg va demanar disculpes pel succeït

Mark Zuckerberg.

Zuckerberg va perdre 5.900 milions de dòlars després de la caiguda de FacebookEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facebook va descartar aquest dimarts que l'apagada mundial dels seus serveis durant sis hores el dilluns fos provocat per un atac informàtic i el va atribuir a un error tècnic causat per la pròpia companyia.

En una entrada en el blog corporatiu, el vicepresident d'infraestructura de Facebook, Santosh Janardhan, va assegurar que la caiguda dels serveis «no va ser causada per activitat maliciosa, sinó per un error causat per nosaltres mateixos».

La caiguda de Facebook i les plataformes de la seva propietat (Instagram, WhatsApp i Messenger) va començar minuts abans de les 14.00 GMT de dilluns i va deixar sense servei a milions d'internautes en tot el planeta, que van acudir a portals especialitzats com Downdetector per a denunciar la situació.

Hores més tard, el propi conseller delegat i cofundador de la xarxa social, Mark Zuckerberg, va demanar disculpes públicament.

«El preu d'una major seguretat»

Segons la firma de Menlo Park (Califòrnia, els EUA), els esforços que la pròpia empresa ha realitzat durant els últims anys per a restringir l'accés als sistemes i protegir-la així davant possibles atacants externs van ser una de les causes que van alentir el temps de resposta per a solucionar la caiguda.

«Crec que si el preu a pagar per una major seguretat del sistema en el dia a dia és una recuperació més lenta dels serveis, val la pena», va apuntar Janardhan en el blog.

Aquest mateix dimarts, just un dia després de l'apagada dels serveis, una exempleada de la companyia va testificar davant un subcomitè del Senat dels EUA després de les filtracions que ella mateixa va fer en els últims dies al diari The Wall Street Journal i després de revelar la seva identitat en una entrevista emesa el diumenge amb el programa 60 Minutes del canal CBS.

Frances Haugen va dir davant els senadors que Facebook anteposa els seus beneficis a la seguretat dels usuaris i oculta que les seves plataformes són nocives per als menors, fomenten la divisió social i afebleixen la democràcia.

tracking