Diari Més

Energia

El preu mitjà de la llum bat tots els registres i es dispara fins als 288 euros el MWh, un 26% més que l'anterior rècord

El cost de l'electricitat frega la barrera dels 320 euros en les hores més cares d'aquest dijous

Pla tancat de dos llum encesos.

El preu mitjà de la llum bat tots els registres i es dispara fins als 288 euros el MWh, un 26% més que l'anterior rècordACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu mitjà de la llum tornarà a batre tots els registres i arribarà aquest dijous a 288,53 euros el megawatt hora (MWh), segons les últimes dades publicades aquest dimecres per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE). Aquesta xifra suposa un increment del 26,22% respecte a les dades d'aquest dimecres (228,59 euros), que van marcar un nou rècord, i torna a polvoritzar els registres històrics. El moment en què serà més car utilitzar els electrodomèstics durant la jornada serà entre les nou i les deu del vespre, quan el cost de l'electricitat fregarà els 320 euros el MWh. La franja més barata serà entre les tres i les cinc de la matinada, quan rondarà els 250 euros per MWh.
La xifra d'aquest dijous suposarà un increment del 51,9% respecte al preu del mateix dia de la setmana passada (189,83 euros). Així mateix, multiplica per més de 5 l'impost assolit en el mateix dia de l'any passat (43,02 euros).

L'increment de la factura de la llum es deu a l'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO2) i a l'augment del preu del gas, la matèria primera que utilitzen les centrals de cicle combinat per generar electricitat.

L'escalada del preu de la llum només afecta als consumidors acollits a la tarifa PVPC, també coneguda com a tarifa regulada, ja que els que tenen contractada una tarida de mercat lliure paguen un import fix cada mes.

tracking