Diari Més

Habitatge

La llei d'habitatge inclourà la regulació de preus de lloguers de grans propietaris per abaixar-los en zones tensionades

La norma considerarà gran propietari a partir de 10 habitatges i fixarà la congelació de preus per a petits tenedors

L'estudi situa Tarragona amb un benefici d'un 9,9% per invertir en locals.

Per cada 100.000 euros invertits en un pis de lloguer se n'obtenen 5.900 anuals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llei estatal d'habitatge pactada entre el PSOE i Unides Podem inclourà la regulació de preus dels lloguers per abaixar-los basant-se en l'índex de referència per a tots els contractes en zones de mercat tensionat. Fonts de la formació lila han informat de les principals línies de l'acord assolit aquest dimarts al matí entre els socis de la coalició i expliquen que la norma considerarà gran propietari a partir de 10 habitatges. Per als grans tenedors també hi haurà una retirada de privilegis fiscals. Pel que fa als petits propietaris, el text fixarà la congelació de preus i donarà incentius fiscals per reduir el preu dels lloguers.
D'altra banda, la llei també inclourà una reserva del 30% de totes les promocions per a habitatge protegit. D'aquest percentatge, la meitat haurà de ser per a lloguer social.

A més, la norma definirà un impost per als habitatges buits a través d'un recàrrec de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) del 150%, que podran aplicar els ajuntaments.

tracking