Diari Més

Tot preparat per al llançament de la tripulació que gravarà la primera pel·lícula a l'espai

La gravació començarà després de la posada en òrbita de la nau russa

Els membres de l'expedició que s'enlairarà demà.

Tot preparat per al llançament de la tripulació que gravarà la primera pel·lícula a l'espaiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tripulants de la nau espacial Soyuz MS-19, que volarà demà a l'Estació Espacial Internacional (EEI) per a la gravar la primera pel·lícula espacial, ultimen aquest dilluns els detalls d'aquesta històrica missió que posarà a prova als protagonistes i cosmonautes.

«Va ser molt difícil, des del punt de vista psicològic, físic i moral» la preparació per al vol, va reconèixer en roda de premsa l'actriu russa Yulia Peresild, protagonista del primer llargmetratge en l'espai.

Peresild, de 37 anys, es va sotmetre durant gairebé quatre mesos a un entrenament especial per a encarnar a una metgessa que, segons el guió, ha de salvar la vida a un cosmonauta.

A bord de la Soyuz MS-19, el llançament del qual està previst per a demà a les 11.55 hora de Moscou (08.55 GMT), viatjaran a l'EEI també el director de la cinta, Klim Shipenko, i el cosmonauta Antón Shkaplerov, comandant de la nau.

Es preveu que la Soyuz arribi al seu destí en només 3 hores i 17 minuts en emprar la via ràpida, és a dir dues voltes a l'òrbita.

Peresild va qualificar el procés d'entrenament de «molt interessant», encara que va destacar que la part teòrica de la formació va ser la que més li va costar.

Amb tot, a la pregunta sobre si hauria acceptat el paper si hagués sabut per endavant el difícil treball que li esperava, la intèrpret va respondre afirmativament.

«Ara no sóc ni actriu, ni cosmonauta. Sóc més una persona a la qual li ha tocat un miracle», va dir.

Al seu torn, el cosmonauta Shkaplerov, qui interpretarà el paper del pacient al qual ha d'assistir Peresild, va avançar que en la pel·lícula també participaran els russos Oleg Novitski i Piotr Dubnov, que actualment es troben en la plataforma orbital.

«Ens emportem una gran quantitat d'equip per a l'enregistrament. L'aspecte de l'estació espacial canviarà, durant unes dues setmanes el segment rus es convertirà en una espècie de plató», va assegurar Shkaplerov.

La filmació començarà immediatament després de la posada en òrbita de la nau.

Els integrants de la Soyuz MS-19 van relatar que podran portar a l'espai «fins a 1 quilogram» d'articles personals.

«Jo portaré fotos i uns dibuixos dels meus fills», va dir Peresild, qui també tindrà en el seu equipatge algunes pertinències dels seus amics que li van demanar portar-les a l'espai.

A la fi d'agost una comissió mèdica va considerar a l'actriu, una de les més prestigioses de Rússia, i Shipenko «aptes per al vol espacial».

En cas que sorgeixi un imprevist, tant el cineasta com l'actriu, que han de romandre en l'EEI dotze dies, tenen suplents.

Peresild i Shipenko tornaran a Terra el pròxim dia 17 a bord de la Soyuz MS-18 al costat del cosmonauta Novitski.

El llargmetratge, titulat 'El repte', forma part d'un gran projecte científic i educatiu, en el marc del qual també està previst rodar una sèrie de documentals sobre les empreses de la indústria espacial i dels coets i els especialistes que participen en la producció de llançaments, naus espacials i infraestructura espacial terrestre.

Shipenko, qui es convertirà en el primer realitzador en el món a gravar una pel·lícula en l'espai, va assenyalar que va tenir en compte el caràcter de cadascun dels cosmonautes a l'hora d'escriure el guió.

El llançament de la Soyuz MS-19 aquest dimarts homenatjarà també el vol del primer satèl·lit soviètic Sputnik, realitzat per l'URSS el 4 d'octubre de 1957 i que va marcar l'inici de l'era espacial, segons els organitzadors del vol.

tracking