Diari Més

Erupció La Palma

S'esfondra part del con del volcà i augmenta l'activitat efusiva

S'observa un major cabal de sortida de lava, però discorre pel mateix canal que hi havia fins ara

Imatge de la lava sortint del volcà.

S'esfondra part del con del volcà i augmenta l'activitat efusivaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El con principal del volcà de la Palma s'ha esfondrat parcialment durant la nit d'aquest diumenge alhora que s'ha incrementat l'activitat efusiva, amb l'emissió de lava fluida, informa l'Instituto Volcanológicode Canàries.

Segons informació aportada pel lloc de comandament avançat, l'ensulsiada parcial es va produir cap a les 21.10 hores i, aparentment, algunes de les boques eruptives s'han unit.

S'observa un major cabal de sortida de lava, però discorre pel mateix canal que hi havia fins ara i de moment no s'han observat noves afectacions per aquest motiu.

Carmen López, de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), ha explicat a Efe que al llarg del procés eruptiu s'han produït i es continuaran produint episodis d'aquest tipus.

I ha remès a les imatges que aportaran els drons que sobrevolin el con en les pròximes hores per determinar amb més actitud si aquesta lava prové delssortidors o del propi con, l'activitat del qual és eminentment estromboliana.

Ja al matí va avançar que la morfologia del con està canviant constantment i que en les últimes hores s'havia observat més eixamplat i tapat.

tracking