Diari Més

Puigdemont diu 'basta' a Espanya per l'euroordre: «Dificulta clarament la resolució política del conflicte»

L'expresident acusa l'estat espanyol de «fer servir el poder judicial per aconseguir objectius polítics»

L'expresident Carles Puigdemont durant la roda de premsa a l'Alguer després de la vista al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, a Sardenya el 4 d'octubre del 2021.

Puigdemont diu 'basta' a Espanya per l'euroordre: «Dificulta clarament la resolució política del conflicte»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident Carles Puigdemont ha assegurat que els intents d'Espanya per extradir-lo «dificulten clarament la resolució política del conflicte». «Basta, prou», s'ha queixat en italià aquest dilluns Puigdemont en una roda de premsa a l'Alguer després que el Tribunal d'Apel·lació de Sàsser hagi deixat en suspens el procediment d'extradició a l'espera de Luxemburg. Puigdemont ha acusat l'estat espanyol de «fer servir el poder judicial per aconseguir objectius polítics»i ha lamentat la seva «obsessió per dificultar»amb les euroordres la feina que fa com a eurodiputat. Puigdemont s'ha mostrat content del resultat de la vista judicial a Sàsser, però ha dit que està «indignat»que l'Estat es comporti «al marge dels estàndards europeus».

«La reputació del poder judicial espanyol queda molt deteriorada», ha reblat. Per tot plegat, l'eurodiputat de Junts ha instat Espanya a retirar les euroordres i a fer «autocrítica». «Si fa això que demana el Consell d'Europa, podrem començar a anar bé».

«Ja va sent hora que la UE s'adoni de la dimensió del conflicte polític», ha afegit.

Segons l'advocat Gonzalo Boye, la futura resolució dels tribunals de la UE farà «inviable»l'euroordre. Ara tant els tribunals belgues com els italians tenen procediments d'extradició en suspens a l'espera de Luxemburg. Boye no ha aclarit si prefereixen lluitar l'euroordre a Bèlgica o a Itàlia. «M'és igual, els dos són estats democràtics», ha afirmat.

tracking