Diari Més

Trànsit

La DGT crea una senyalització d'angles morts en furgonetes, autobusos i camions

La col·locació és de caràcter voluntari i afecta als vehicles de transport de viatgers de més de nou places

Imatge de la nova senyalització.

La DGT crea un senyalització d'angles morts en furgonetes, autobusos i camionsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha creat un nou senyal d'advertiment de perill d'angles morts en furgonetes, autobusos i camions per protegir a les ciutats a motoristes, ciclistes, conductors de vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics i vianants.

L'objectiu és indicar a aquests usuaris vulnerables en zones urbanes la importància de situar-se fora de les zones no visibles per als conductors d'aquests vehicles quan s'aproximin a ells i puguin posicionar-se en un lloc on se'ls pugui veure per evitar riscos, informa la DGT.

La DGT recorda que el 2020 el 80 per cent dels morts en ciutat eren usuaris vulnerables.

La DGT ha publicat una instrucció en la qual defineix i dona a conèixer aquest nou senyal, que és la primera mesura emmarcada en un conjunt d'accions que s'estan adoptant a la Unió Europea i a Espanya per a la disminució del risc d'accident mitjançant la millora de la visibilitat del conductor en furgonetes de repartiment, autobusos i camions.

El senyal, la col·locació del qual és de caràcter voluntari,afecta alsvehicles de transport de viatgers de més de nou places, inclòs el conductor, els de transport de mercaderies i els de transport de residus en l'àmbit urbà.

Segons dades de la DGT el 2020 van morir en vies urbanes 153 vianants, 134 motoristes, 22 ciclistes i set usuaris de vehicles de mobilitat personal.

Un elevat percentatge d'accidents amb morts i ferits greus es va produir entre usuaris vulnerables i vehicles comercials i pesats.

La DGT explica que la necessitat d'aquesta nova senyalització ve donada també per l'augment de la mobilitat per als vianants, ciclistes, amb motocicleta i en noves formes com els patinets elèctrics a les ciutats.

Així mateix per l'increment del trànsit de vehicles comercials i pesats a causa del creixement de l'activitat logística i els lliuraments de comerç electrònic, que en algunes ciutats arriba el 25 per cent del parc circulant.

A més, per l'envelliment de la població, de tal forma que el 70 per cent dels vianants morts en ciutat tenia més de65anys.

tracking