Diari Més

Energia

Brussel·les estudia la compra centralitzada de gas i presentarà un paquet energètic al desembre

La CE aposta de moment per mesures «específiques i temporals» per frenar l'augment del preu de l'electricitat

Primer pla lateral de l'eurocomissari d'Economia, Paolo Gentiloni, durant la presentació de les previsions econòmiques de primavera.

Brussel·les estudia la compra centralitzada de gas i presentarà un paquet energètic al desembreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea descarta ara per ara grans mesures per frenar l'augment del preu de l'electricitat, però estudia propostes com la compra centralitzada de gas o noves iniciatives d'emmagatzematge. Això és el que ha assegurat l'eurocomissari d'Economia, Paolo Gentiloni, després de la reunió de l'Eurogrup a Luxemburg en què s'ha abordat aquesta qüestió. Després de la trobada amb els ministres de Finances de la zona euro, Gentiloni ha anunciat que l'executiu comunitari presentarà un paquet energètic al desembre. Abans, la Comissió Europea posarà sobre la taula un paquet de recomanacions als estats per abordar l'increment del preu de l'electricitat. En el curt termini, Gentiloni ha apostat per mesures «específiques i temporals».

L'eurocomissari no ha detallat cap proposta de l'executiu comunitari per fer front a l'augment del preu de l'electricitat, però ha remarcat que en les recomanacions que Brussel·les presentarà la setmana que ve hi haurà «eines»que els estats poden utilitzar «d'acord amb les lleis i regles»europees.

En tot cas, l'eurocomissari d'Economia ha descartat una «revolució»del sistema d'emissions pel qual es paga per contaminar més del permès. Ha apostat, en canvi, per aportar «solucions originals als problemes».

Tant la Comissió Europea com l'Eurogrup consideren que l'increment del preu de l'energia i la inflació és un fet «temporal». A més, el president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, ha subratllat que la transició climàtica no ha de ser un problema per als preus, sinó que és «part de la solució».

tracking