Diari Més

L'epidemiòleg López Acuña fa un avís davant l'aixecament de restriccions de la covid en algunes comunitats

Daniel López Acuña creu que es pot generar «un excés de confiança» en la ciutadania.

Terrasses del carrer Lleida, on s'han prohibit les actuacions musicals per no complir les normes.

Tarragona retirarà el permís de terrassa al primer incomplimentGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'epidemiòleg i exdirectiu de l'OMS, Daniel López Acuña, veu «precipitat» l'aixecament de restriccions per la pandèmia dut a terme en algunes comunitats autònomes, com Navarra, ja que poden generar un «excés de confiança» entre la ciutadania i fer passos enrere en l'avanç contra la covid-19.

«Hem de mirar el que va ocórrer al Regne Unit, que es va decretar el Freedom Day (dia de la llibertat) l'1 de juliol i té en aquests moments una incidència de 700 (contagis) per cada 100.00 habitants», ha assenyalat, en declaracions a Radi Euskadi.

En aquest sentit, López Acuña ha advertit també del risc que es produeixi una sisena ona a la tardor, segons ha afirmat, donat l'alt grau de vacunació entre la població, amb casos previsiblement menys greus.

«Possibilitat que tinguem un increment en el nombre de contagis i de casos, sobretot casos no severs, existeix. Podem tenir per la variació estacional del virus i això l'hem de tenir en compte. Per això hem de mantenir la guàrdia alta quant a mesures sanitàries», ha dit.

En aquest escenari, l'epidemiòleg ha advocat per impulsar la vacunació i ha recordat que a Euskadi el 12% de la població diana no està vacunada. Sobre les diferents vacunes existents, López Acuña ha indicat que aquest tipus de fórmules només redueixen la simptomatologia i no eviten contreure la malaltia. No obstant això, ha destacat que en els pròxims mesos podria autoritzar-se una vacuna amb capacitat esterilitzant.

tracking