Diari Més

Desenvolupen un nou test de coronavirus que detecta si el virus està actiu o inactiu

D'aquesta manera es podria comprovar si els pacients tenen la capacitat d'infectar a altres persones o no

Una persona fent-se una PCR.

Un laboratori de Málaga crea un test que distingeix la variant de covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una companyia farmacèutica al Regne Unit ha desenvolupat una nova prova del coronavirus que és capaç de revelar si els pacients tenen la capacitat d'infectar o no a altres persones.

Tal com recull el Mirror, Vatic, l'empresa que ha creat aquesta prova, l'ha registrat en l'Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris (MRA) per a ús professional i està intentant obtenir l'aprovació perquè les proves es puguin utilitzar a nivell domèstic.

La prova funciona identificant si el virus està actiu, de manera similar a com una flor pot aparèixer oberta o tancada. Si el pic en el virus està actiu, el brot estaria obert, ja que l'usaria per a accedir a les cèl·lules humanes. Si està tancat, significa que el virus està inactiu i la persona no és infecciosa.

La prova es duu a terme simplement usant un hisop de la boca i llançaria un resultat en 15 minuts. En els seus assajos clínics, en els quals van participar unes 1.000 persones, fins al moment no s'han produït falsos positius.

Alex Sheppard, cofundador de Vatic, va dir que aquestes proves tenen com a objectiu «restaurar les llibertats que es van perdre durant gairebé dos anys». Sheppard afirma que les proves s'han dissenyat per a estar preparades contra possibles mutacions. Pel que fa a «totes les altres proves d'antígens que existeixen, no és una qüestió de si deixaran de funcionar, sinó de quan», va dir.

«Amb el temps, caldrà redissenyar les proves perquè el virus haurà mutat. La nostra prova sempre podrà detectar el virus en la mesura en què ingressi a les cèl·lules humanes a través del mateix mecanisme, i això no canviaria perquè si ho fes, seria un virus completament nou», va concloure.

tracking